Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Eolus Vind

Eolus Vind

Eolus köper elva vindkraftverk av Vestas

08:30 / 1 July 2013 Eolus Vind Press release

Hässleholm, 2013-07-01 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Eolus Vind AB har tecknat avtal med Vestas angående leverans av elva vindkraftverk av modell V90 2,0 MW med 105 meters navhöjd för etablering våren 2014.

De elva vindkraftverken som avtalet gäller är avsedda för parkerna Jung-Åsa och Stenkulla i Vara kommun samt Nyckeltorp i Skara kommun. Totalt omfattar avtalet en effekt om 22 MW som kommer att etableras under våren 2014.

-Det erbjudande Vestas lämnat har varit attraktivt och vi är väldigt nöjda med att kunna teckna detta avtal. Affären är ytterligare ett bevis på den långsiktiga och nära relation som byggts upp mellan Eolus och Vestas i över 20 år säger Per Witalisson, VD för Eolus.

-Vestas värdesätter det nära samarbetet med Eolus, en av Sveriges ledande vindkraftsprojektörer. Dessa tre projekt är en del av ett existerande ramavtal och Vestas ser fram emot att ha färdigställt installationen under första halvåret 2014 säger Krister Poole Jönsson, Vestas Vice President för Sales Nordic and Baltics.

För ytterligare information kontakta: Per Witalisson, VD, telefon 010-199 88 02 Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon 010-199 88 10

Kort om Eolus Eolus Vind är en av Sveriges ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden och Baltikum. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid etableringen av omkring 400 av de cirka 2 400 vindkraftverk som idag finns i Sverige. Eoluskoncernen äger och förvaltar för närvarande 62 vindkraftverk med en installerad effekt på 99 MW och en beräknad årlig produktion på ca 251 GWh miljövänlig el.

Eolus vind AB har cirka 3 100 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com

Eolus Vind AB

Show as PDF