Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Doro

Doro

Doro ökar sin amerikanska närvaro med 800 butiker i Florida

16:00 / 7 November 2011 Doro Press release

Lund, Sweden, 2011-11-07 16:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Doros amerikanska samarbetspartner Consumer Cellular har tecknat ett distributionsavtal med den amerikanska apotekskedjan Walgreens som kommer att sälja Doros mobiltelefon Doro PhoneEasy® 410gsm i 826 butiker över hela Florida.

Walgreens hjälper kunder och patienter till ett enklare liv. Bolagets 26 000 farmaceuter och mer än 7 500 butiker över hela USA är väl etablerade som en hälsoresurs som inte är längre bort än cirka 8 kilometer för 75 procent av den amerikanska befolkningen.

Consumer Cellular är en ledande leverantör av mobiltjänster och utrustning och har tillgång till ett av de största näten för mobiltelefoni i USA täckande 97 procent av USA:s befolkning. Bolaget är också ensam leverantör av mobiltelefoni till AARP, en av USA största pensionärsorganisationer med 40 miljoner medlemmar.

“Jag är mycket nöjd med att Walgeens säjer våra telefoner i sina butiker i Florida. Jag hoppas på försäljningsframgångar så att vi kan utveckla distributionen till att omfatta hela landet. Det här är för oss en viktig kanal. Inte bara för täckningens skull utan också för sin koppling till seniorer och att de delar vår mission om ett behagligare liv.” säger Jérôme Arnaud, Doros VD och koncernchef.

För mer information vänligen kontakta: VD och koncernchef Jérôme Arnaud, +46 (0) 46 280 50 05, eller vice president och CFO Annette Borén, +46 (0)70 630 00 09.

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 november 2011, kl 16:00 CET.

Om Doro Doro, marknadsledare inom telekommunikation för seniorer, är ett börsnoterat svenskt företag. Med över 37 års erfarenhet inom telekom fokuserar bolaget på att utveckla, marknadsföra och sälja produkter, mjukvara samt TeleCare- och mHealth-lösningar som är speciellt anpassade för seniorer - en växande grupp människor världen över. Doros breda sortiment av användarvänliga mobiltelefoner är unikt och bolagets exceptionella kunnande har uppmärksammats med flera internationella designpriser. Produkterna säljs i mer än 30 länder på fem kontinenter. 2010 omsatte Doro 633 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Mindre bolag. Läs mer om Doro på www.doro.com eller på facebook.com/DoroSverige.

Doro AB

Show as PDF