Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Doro

Doro

Doro fortsätter sin internationella expansion genom ett försäljningsavtal med Irländska O2

10:00 / 15 November 2011 Doro Press release

Lund, Sweden, 2011-11-15 10:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Doro fortsätter sin internationella expansion genom att teckna ett avtal med den irländska operatören O2. De kommer från och med idag, genom sina mer än 70 försäljningsställen och online, att erbjuda sina kunder den lättanvända vikbara modellen Doro PhoneEasy® 409bw.

O2 som är Irlands näst största operatör med mer än 1,7 miljoner abonnenter är en del av Telefónica, ett av världens största telekomföretag. Bolaget finns i 25 länder och har 259 miljoner abonnenter över hela världen.

Brendan Moran som leder konsumentverksamheten inom O2 säger: ”Med ett allt större antal seniorer i Irland blir det viktigare och viktigare att investera i produkter som passar dem. Doro är världsledande inom lättanvända telefoner och vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en av deras modeller”

Doros VD och koncernchef Jérôme Arnaud säger i en kommentar: ”Jag är mycket nöjd med att vi kan nå Irlands växande äldre befolkning genom ett avtal med O2, som har stor förståelse för seniorernas behov av modern men lättanvänd teknik. Jag är övertygad om att samarbetet kommer att öka såväl vår som O2 Irlands försäljning och hoppas att detta bara är ett första steg i ett utvecklat samarbete med O2/Telefonica”.

För mer information vänligen kontakta: VD och koncernchef Jérôme Arnaud, +46 (0) 46 280 50 05, eller vice president och CFO Annette Borén, +46 (0)70 630 00 09.

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 15 november 2011, kl 10:00 CET.

Om O2 Telefónica som i Irland verkar under namnet O2 är ett ledande kommunikationsföretag för konsumenter och näringsliv med nästan 1,7 miljoner kunder. Med bas i Dublin och Limerick har bolaget ett distributionsnät med mer än 70 butiker. Telefónica Irland är en del av Telefónica Europe plc som verkar i Storbritannien, Spanien, Irland, Slovakien, Tyskland och Tjeckien. En marknad med mer än 58 miljoner kunder. Internationellt är Telefónica ett av världens största telekommunikationsföretag, närvarande i mer än 25 länder med mer än 285 000 anställda. Kundbasen överstiger i november 2011 300 miljoner abonnenter rumt om i världen. O2 har också lånat sitt namn till de världsledande nöjesarenorna i London och Dublin.

Om Doro Doro, marknadsledare inom telekommunikation för seniorer, är ett börsnoterat svenskt företag. Med över 37 års erfarenhet inom telekom fokuserar bolaget på att utveckla, marknadsföra och sälja produkter, mjukvara samt TeleCare- och mHealth-lösningar som är speciellt anpassade för seniorer - en växande grupp människor världen över. Doros breda sortiment av användarvänliga mobiltelefoner är unikt och bolagets exceptionella kunnande har uppmärksammats med flera internationella designpriser. Produkterna säljs i mer än 30 länder på fem kontinenter. 2010 omsatte Doro 633 Mkr och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Nordiska listan, Mindre bolag. Läs mer om Doro på www.doro.com eller på facebook.com/DoroSverige.

Doro AB

Show as PDF