Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

DistIT

DistIT

B&OPLAY och Aurora Group ingår nytt strategiskt samarbete i Norden

10:00 / 27 April 2016 DistIT Press release

Köpenhamn, 27 april 2016 - B&O PLAY har utsett Aurora Group till ny strategisk distributör i Norge och till utvalda pan-nordiska kunder. Aurora Group kommer att arbeta med försäljning och distribution av B&O PLAY-produkter till befintliga, auktoriserade B&O PLAY-återförsäljare.

Aurora Group kommer att ta hand om den Norska marknaden och utvalda Nordiska kunder.

"Vi har beslutat oss för att inleda samarbete med Aurora Group för att förstärka vår närvaro och service till våra auktoriserade B&O PLAY-återförsäljare på en av de viktigaste marknaderna i Norden. Dessutom vill vi markant förbättra fältutbildningen och POS-utförandet i våra nordiska kunders butiker. I Aurora Group har vi fått en professionell distributör med stor kapacitet inom fältförsäljning och distribution. Därför ser vi fram emot en ökad tillväxt för B&O PLAY i de nordiska länderna, samtidigt som vi kan förbättra slutkundernas upplevelse i ett stort antal butiker", säger Head of Sales North and East Europe, B&O PLAY.

"Vi ser verkligen framemot att serva B&O PLAY i Norden och att hjälpa till att öka tillväxten för B&O PLAYs fantastiska produkter med enastående design och ljudåtergivning. Med vår stora spridning i Norden har vi möjlighet att finnas nära B&O PLAYs auktoriserade återförsäljare, ge support och utbilda butikspersonal så att återförsäljarna kan leverera en korrekt och optimal kundupplevelse. Vårt nya samarbete med B&O PLAY är ytterligare ett tecken på att Aurora Group är en betydande aktör inom konsumentelektronik på den nordiska marknaden", säger Bent B. Madsen, COO, Aurora Group.

Samarbetet mellan B&O PLAY och Aurora Group inleds under sommaren 2016.

För mer information, kontakta:

Aurora Group Danmark A/S
Richo A. Jacobsen Kohl
Nordic PR & Marketing Manager
Mobil: +45 53 74 58 00
E-post: raj@auroragroup.eu 

B&O PLAY
Allan Fatum
Nordic PR Manager
Mobil: + 45 29 65 09 96
E-post: afa@bang-olufsen.dk

Om B&O PLAY

B&O PLAY levererar fristående produkter med enkla och tydliga funktioner - bärbara intuitiva produkter, som enkelt smälter in i din vardag och ger en enastående högkvalitativ upplevelse.

Vi vill framkalla känslor och förbättra ljud- och bildupplevelsen. Vi har pratat med musiker och studiopersonal, som älskar att allt fler människor lyssnar på musik på många nya platser, men som tycker riktigt illa om att ljudupplevelsen har urholkats och försämrats. Vi vill göra det möjligt att uppleva media på ett bekvämt och enkelt sätt, men kunna njuta av enastående hög kvalitet.

Mer information finns på www.beoplay.com.

OM AURORA GROUP

Vi fokuserar på tillbehör till konsumentelektronik och vi skapar mervärde för nordiska kunder med hjälp av innovativa koncept, produkter, tjänster och konkurrenskraftiga priser. Vår målsättning är att bli den effektivaste och starkaste affärspartnern på den nordiska marknaden och vara kända för våra koncept och tjänster, betrodda genom våra medarbetare och beundras för vår innovationshastighet.

Aurora Group bildades 1999 genom sammanslagningen av danska Rudolph Schmidt A/S (1915), norska OSK Elektrotilbehør AS (1937), svenska Ortoconnex AB (1981) och finska Teletarvike Järvinen Oy (1982). Under 2006 gick Norwegian tCom AS (1995) samman med Aurora Group och 2010 välkomnade vi svenska vitvarutföretagen Hanestrom (1999) och Gameo (1930). Under 2013 köpte Aurora Group av den börsnoterade distributionsgruppen DistIT AB, som siktar på tillväxt genom förvärv av nischdistributörer inom IT- och             konsumentelektronik.

Idag är Aurora Group ledande distributör inom tillbehör till konsumentelektronikmarknaden i norra Europa, vi har mer än 100 års erfarenhet och finns representerade i 10 länder. Distributionen finns i Jönköping och Lilla Edet. Alla backoffice- och supportfunktioner ligger i Ballerup, Danmark.

Mer information finns på www.auroragroup.eu.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/