Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös: Espressohouse etablerar sig i Norrland

11:01 / 10 January 2014 Diös Press release

Sundsvall är först ut när Espressohouse etablerar sig i Norrland. Även i Östersund är det klart med etablering och flera andra orter är med i diskussionen. 
- Norrland är en marknad med stor potential och det är en naturlig utveckling för oss att röra oss uppåt i landet. Ett samarbete med Diös, som är en stor fastighetsägare i norra Sverige passar oss perfekt, säger Johan Gederberg, etableringsansvarig Norrland.

 

I Sundsvall öppnar Espressohouse redan i april i McDonalds gamla lokaler på Storgatan. I Östersund kommer Espressohouse att öppna i nybyggda Barberaren, före detta Centrumpalatset, när de lokalerna blir klara under senare delen av 2015.

- Vi har en expansionstakt i Sverige på ca 20 nya enheter per år. Det finns många städer i norra Sverige som är intressanta för oss. Även i Norrland ska man få dricka gott kaffe, säger Johan Gederberg, etableringsansvarig Norrland.

- Vi på Diös vill verka för aktiva stadskärnor på våra orter och Espressohouse etableringar är positiva och välkomna. Vi är mycket glada att vi kan bidra med bra lokaler i deras norrlandssatsning, säger Håkan Ruda, retailansvarig Diös Fastigheter.

Fakta och nyckeltal Espressohouse
Startade i Lund 1996 
Sveriges största och snabbast växande coffee shop-kedja 
142 coffee shops i Sverige - från Trelleborg i söder till Gävle i norr (december 2013) 
3 coffee shops i Norge (december 2013) 
Ca 33 000 dagliga besökare (november 2013) 
Serverar mer än 31 000 koppar kaffe om dagen (november 2013)

Fakta Diös Fastigheter
Diös erbjuder lokaler och bostäder på tillväxtorter i norra Sverige. Med ca 370 fastigheter, en uthyrningsbar yta om ca 1 500 000 kvm och ett marknadsvärde på ca 11,7 Mdr, är Diös norra Sveriges största privata fastighetsägare. Diös arbetar med ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv för att skapa värden för hyresgäster och ägare. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap och har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen. Visionen är att vara den mest framgångsrika fastighetsägaren och att aktivt bidra till samhällsutvecklingen på den egna marknaden som sträcker sig från Luleå i norr till Borlänge i söder. Huvudkontoret ligger i Östersund.

 

För mer information 
Håkan Ruda, retailansvarig Diös, 010-470 95 80, 070-640 08 86 
Bo Tjälldén, markandsområdeschef Diös Västernorrland, 010-470 96 50 
Johan Gederberg, etableringsansvarig Norrland Espressohouse, 0730-53 79 05