Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Omfattande förädlingsprojekt lyfter Borlänges stadskärna

07:00 / 14 March 2013 Diös Press release

Diös Fastigheter AB (publ) satsar på ett lyft av fastigheten Verdandi 10, det tidigare Åhlénshuset, vid Sveatorget i Borlänge. Bland annat utökar Biopalatset sin verksamhet och enligt plan slår O´Learys upp portarna hösten 2013.- Sveatorget är den naturliga mötesplatsen i Borlänge. Vår insats tillsammans med kommunens tänkta byggplaner för att öka torgets attraktivitet, kommer att ge en rejäl skjuts i utvecklingen av stadskärnan, säger Fredrik Thorgren, chef för marknadsområde Dalarna.

Förädlingsprojektet sker i nära samverkan med de två publikmagneterna Biopalatset, som utökar sin verksamhet, och resturangen O´Learys som etablerar sig i fastigheten samt med de övriga hyresgästerna Må Bättre, restaurang Tzatziki och Musikcenter.

Borlänge har på senare år tagit en stark position gällande handeln i regionen. Med gemensamma krafter arbetar kommun och näringsliv för en utveckling som gynnar alla parter. Diös förädlingsprojekt, där hela fastigheten får ett lyft, är en viktig satsning som ger mervärde för alla aktörer i skapandet av en mer attraktiv stadskärna.


För mer information: Fredrik Thorgren, marknadsområdeschef för Dalarna, tel. 010- 470 97 50.

Fakta Diös Fastigheter AB Bolaget bildades under april 2005. Diös Fastigheter för­värvar, förädlar, förvaltar och försäljer fastigheter med god lönsamhet, på marknaden från Borlänge i söder till Luleå i norr. Bolaget äger 378 fastigheter belägna på 15 orter. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 1 500 000 kvm, och fastigheternas totala marknadsvärde uppgår till cirka 11,9 Mdr. Diös är indelat i sex stycken marknadsområden med MO kontor i, Falun, Gävle, Sundsvall, Östersund,  Umeå, samt Luleå. Huvudkontoret ligger i Östersund. Diös aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap. .

 


Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=1979827