Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Ny VD för Diös Fastigheter AB

09:30 / 25 October 2013 Diös Press release

Knut Rost, 53 år, för närvarande fastighetschef för ICA Fastigheter Sverige AB, blir ny VD för Diös Fastigheter AB. Han kommer att tillträda sin anställning 2014-03-01 och ersätter nuvarande VD Christer Sundin som går i pension 2014-04-30.

Knut Rost har en examen från KTH och gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning. Knut har sedan 1995 haft olika berfattningar inom Aspholmen Fastigheter och ICA Fastigheter i Västerås.

- Styrelsen i Diös är övertygad om att Knut med sin erfarenhet och kompetens inom både förädling och förvaltning av fastigheter kommer att tillföra ny kunskap och ny energi till bolaget, säger Bob Persson, styrelseordförande Diös Fastigheter.

För ytterligare information kontakta: 
Bob Persson, 070-699 94 91 
Knut Rost, 070-555 89 33

Fakta Diös Fastigheter AB 
Diös erbjuder lokaler och bostäder på tillväxtorter i norra Sverige. Med ca 370 fastigheter, en uthyrningsbar yta om ca 1 500 000 kvm och ett marknadsvärde på ca 11,7 Mdr, är Diös norra Sveriges största privata fastighetsägare. Diös arbetar med ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv för att skapa värden för hyresgäster och ägare. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap och har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen. Visionen är att vara den mest framgångsrika fastighetsägaren och att aktivt bidra till samhällsutvecklingen på den egna marknaden som sträcker sig från Luleå i norr till Borlänge i söder. Huvudkontoret ligger i Östersund.

Diös är norra Sveriges största privata fastighetsbolag med visionen att bli det mest framgångsrika på vår marknad. Vi förvärvar, förädlar, förvaltar och försäljer fastigheter på en stabil marknad som sträcker sig från Borlänge till Luleå.Genom att vara en aktiv fastighetsägare och en engagerad partner med tydlig närvaro på våra orter, skapar vi värdetillväxt i bolaget. Sedan starten 2005 har vi haft en kontinuerlig tillväxt i fastighetsportföljen som per den 31 december 2013 uppgick till 11,8 miljarder kronor. Genom god lönsamhet ger vi våra aktieägare en hög utdelning och stabil avkastning på eget kapital.Diös Fastigheter föddes när ett antal investerare träffades i Åre under våren 2005. Ett av de första fastighetsförvärven hade sitt ursprung i Diös. Namnet kommer från ett tidigare bygg- och fastighetsbolag grundat av Anders Diös 1921.Företagsnamnet förknippades redan när vi tog över det med positiva värden som kvalitet och seriositet. 2006 noterades vår aktie på OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Small Cap. Från 2012 återfinns vår aktie på OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision www.cisionwire.se