Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös tecknar fastighetsregleringsavtal med G.S Birsta AB

16:37 / 29 October 2013 Diös Press release

Diös Fastigheter avyttrar fastigheten Sköns Prästbord 1:58 till G.S Birsta AB. Överlåtelsen sker genom ett fastighetsregleringsavtal där vederlaget uppgår till 27,4 miljoner kronor. Tillträde sker så snart regleringen är genomförd.

- Vi har idag ett fåtal fastigheter kvar i Birstaområdet. Det är bra att vi har hittat en köpare som vill utveckla området och fastigheten på ett bra sätt. Birsta är inte ett strategiskt läge för Diös, vi fortsätter istället att utveckla våra fastigheter i centrala Sundsvall, säger Christer Sundin, vd Diös Fastigheter.

Fakta Diös Fastigheter
Diös erbjuder lokaler och bostäder på tillväxtorter i norra Sverige. Med ca 370 fastigheter, en uthyrningsbar yta om ca 1 500 000 kvm och ett marknadsvärde på ca 11,7 Mdr, är Diös norra Sveriges största privata fastighetsägare. Diös arbetar med ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv för att skapa värden för hyresgäster och ägare. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap och har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen. Visionen är att vara den mest framgångsrika fastighetsägaren och att aktivt bidra till samhällsutvecklingen på den egna marknaden som sträcker sig från Luleå i norr till Borlänge i söder. Huvudkontoret ligger i Östersund.

För ytterligare information: 
Christer Sundin, VD, tel. 0770-33 22 00, 010-470 95 01