Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

Markus Berg utsedd till ny CFO för CTT Systems AB – ersätter Daniel Ekstrand

17:00 / 7 April 2021 CTT Systems Press release

CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, meddelar utnämningen av Markus Berg till ny CFO med tillträde den 1 juli 2021. Markus efterträder Daniel Ekstrand, som på eget initiativ beslutat att lämna CTT för att övergå till egen verksamhet. Daniel kommer bistå och säkerställa en strukturerad och sömlös överlämning, som inkluderar bokslut och rapport för andra kvartalet 2021.

”Jag är glad att kunna välkomna Markus Berg som ny CFO för CTT. Markus har en gedigen bakgrund och bred erfarenhet som ekonomichef och controller. Han kommer på ett bra sätt kunna ta vid och fortsätta utvecklingen av ekonomifunktionen på CTT”, säger Torbjörn Johansson VD på CTT.

Markus Berg är 41 år och kommer närmast från Teracom där han varit i 5 år, senast som ekonomidirektör och medlem i koncernledningen. Dessförinnan har han på Teracom haft ledande befattningar som tf CFO, ekonomichef och head of business control. Markus har innan dess varit chefscontroller på Telia Operator Sverige och haft olika controllerbefattningar under sina 10 år på SSAB. Markus har en Magisterexamen från Internationella ekonomprogrammet på Södertörns Högskola.

“Jag ser fram emot att tillträda som CFO och medverka till fortsatt förändringsarbete och utveckling av CTT. Det ska bli roligt att komma tillbaks till tillverkande industri och lockande att få arbeta på ett mindre bolag”, säger Markus Berg.

Torbjörn Johansson kommer vara tillförordnad CFO under cirka 1 månad fram till den 1 juli då Markus Berg tillträder rollen som bolagets CFO. Daniel Ekstrand, som varit CFO på CTT i fem år, har på eget initiativ valt att lämna CTT för att övergå till egen verksamhet. Daniel kommer dock supporta bolaget fram till och med Q2 rapporten i juli. 

“Jag vill tacka Daniel för hans bidrag att systematiskt förbättra den ekonomiska styrningen och rapporteringen på CTT. Daniel har även med framgång engagerat sig i verksamhetsfrågor, ledarskap och företagskultur samt varit drivande i hållbarhetsarbetet. Han har varit en uppskattad medarbetare med en positiv attityd och stort engagemang. Jag önskar honom stort lycka till i framtiden”, säger Torbjörn Johansson.

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/