Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems och Camfil inleder samarbete för att integrera ozon- och VOC-filtrering i luftfuktare för cockpit, crew rest och kabinen

09:52 / 9 October 2020 CTT Systems Press release

CTT SYSTEMS AB ("CTT"), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör idag med Camfil, ledande tillverkare av ren-luftlösningar i premiumsegmentet, en avsiktsförklaring (MOU) om att inleda ett partnerskap som siktar mot att anpassa Camfils luftfiltreringsteknologi för flygplan och flygindustrin, primärt i syfta att integrera som del i CTTs luftfuktare.

Samarbete inriktas på att undersöka innovativa luftfilterapplikationer som förbättrar luftkvalitén i flygplanskabinen. Camfils expertis och teknikledande position inom luftrening nyttjas tillsammans med CTTs kunnande och ställning i flygindustrin. CTT siktar i första hand på att integrera luftrening i bolagets luftfuktare för att ytterligare förbättra luftkvalitén för piloter, kabinbesättning och passagerare. CTT kompletterar på detta sätt befintliga lösningar för att rena luften ombord - utan att påföra ytterligare service eller underhåll för flygbolaget. Det inledande målet är att reducera ozon och/eller flyktiga organiska ämnen (VOC). Genom att integrera filterteknologi i luftfuktarens utbytesdel, med samma utbytesintervall på filter och fuktdyna, kan flygbolagen smidigt byta ut den integrerade modulen. CTT har en stor installerad bas av luftfuktare i cockpit, besättningens viloutrymmen (crew rest), främst på Boeing 787 och Airbus A350. Den nya premium-produkten med integrerat filter kommer vara helt utbytesbar och kompatibel med CTTs nuvarande utbytesprodukter.

"Vi ser fram emot att samarbeta med CTT för att utveckla filter som kan öka värdet för CTTs kunder och ytterligare förbättra luftkvalitén i flygplan", säger Mark Simmons VD på Camfil. "Vi kommer ha ett nära samarbete med CTT för att ta fram skräddarsydda filter för flygplanstillämpningar med specifik filtrering med högprestanda och lågt tryckfall."

"Denna premiumprodukt med filterfunktion utvecklas för våra luftfuktare i cockpit, besättningens vilomoduler och passagerarkabinen på Boeing 777X och Airbus A350 samt crew rest på Boeing 787, och förbättra luftkvalitén utan extra service eller underhåll," säger Torbjörn Johansson VD på CTT. "Flygbolag ska inledningsvis kunna välja ozon och VOC avskiljning."

 

Om luftfuktare och torr luft ombord

Luften i ett flygplan utan ett effektivt luftfuktningssystem är torrare än någon annanstans på jorden - under 5 % relativ luftfuktighet (RH). Med luftfuktare i cockpit, vilomoduler och passagerarkabinen uppnås en signifikant höjning av fuktigheten, upp till nivåer strax över 20 % RH, som därmed möter krav på komfort och välbefinnande. Det medför att dess passagerare och besättning vid långdistansflygningar gynnas av färre problem med torr luft (såsom torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning, jetlag och risk för spridning av virussjukdomar). Passagerare och besättning gynnas av förbättrat välmående samt bättre sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ luftfuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.

 

Om Camfil Group

Camfil-gruppen har sitt huvudkontor i Stockholm och har 30 produktionsenheter, 6 R&D-center, lokala försäljningskontor i 30 länder, cirka 4 800 anställda och växer stadigt. Vi är stolta över att hjälpa kunder i en mängd olika industrier och i andra verksamheter över hela världen. För att upptäcka hur Camfil kan hjälpa dig att skydda människor, processer och miljö, besök oss på www.camfil.se.

 

Om CTT SYSTEMS

CTT är marknadsledande leverantör av fuktregleringssystem till flygplan som minskar kondensationsproblemen och höjer luftfuktigheten ombord. Antikondensationssystemet kan efterinstalleras i alla flygplanstyper från Airbus och Boeing. Det finns som tillval på A350XWB och kommer erbjudas som SFE-tillval på Airbus A320familjen. Luftfuktare finns i optionskatalogen för cockpit på Airbus A350XWB, Boeing 787/777X och till besättningarnas viloutrymmen på A380, A350XWB, Boeing 777X samt som standardutrustning i alla viloutrymmen på Boeing 787. Luftfuktare till passagerarutrymmen finns som tillval på A350XWB och Boeing 777X samt för efterinstallation i alla moderna långdistansflygplan. Besök även: www.ctt.se

 

För ytterligare information:

Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 01 alt. mobil. 070-665 24 46 eller e-post: torbjorn.johansson@ctt.se
 

Informationen lämnades för offentliggörande den 9 oktober 2020 kl. 09:52 (CET).

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/