Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems tillkännager att ett flygbolag valt kabinluftfuktare till sin Business Class på Airbus A350-900

08:30 / 6 February 2018 CTT Systems Press release

CTT Systems AB ("CTT"), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör att ett anonymt flygbolag har specificerat luftfuktare i flight deck, crew rests och Business Class till samtliga 20 Airbus A350-900 som flygbolaget har på order. Airbus kommer montera in totalt sex luftfuktare och två avfuktare i varje A350-900-flygplan. Flygplansleveranserna är planlagda från mitten av 2019 fram till 2022. Utrustningen från CTT kommer intäktsföras när den skickas till Airbus (cirka 9 månader innan planet levereras till flygbolaget). Ordervärdet för CTT uppgår till drygt 25 MSEK.

"Det är ett genombrott och ett betydande steg", kommenterar Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems. "Vi är glada att vår beprövade och högt uppskattade befuktarteknologi nu tar klivet in i Business Class".

"Business Class passagerare kommer i kraft av mänsklig luftfuktighet ha mindre obehag av jetlag och känna sig mer tillfreds vid ankomsten.", säger Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems.

Flygbolaget har även valt luftfuktare till sina piloter och kabinbesättning för att förbättra deras arbetssituation och vilomöjlighet. Cockpit-luftfuktaren på en Airbus A350 har flöden med mänsklig luftfuktighet riktat mot piloten och andrepiloten när de flyger. I vilomodulerna kommer såväl piloter som besättningen ha fördel av den högre luftfuktigheten med bättre vila och sömn till följd av mindre risk för uttorkning.

"Vår cockpit-luftfuktare är högt uppskattad av piloter och luftfuktarna i vilomodulerna tar kvalitet i sömn och vila till nya höjder", kommenterar Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems 

Bolagets luftfuktare upprätthåller den relativa luftfuktigheten på en för människan komfortabel nivå runt 20 procent. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar) och förbättrar välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.

Om CTT SYSTEMS

CTT är marknadsledande leverantör av fuktregleringssystem till flygplan för att hålla kondensationen i schack och för att hålla luftfuktigheten ombord på en mänsklig nivå. Zonal Drying™ antikondensationssystem kan efter installeras i alla flygplanstyper från Airbus och Boeing. Det är standardutrustning på alla Boeing 787 och tillval till Airbus A350XWB och till Boeing 737NG. Luftfuktare finns i optionskatalogen för cockpit på Airbus A350XWB, Boeing 787/777X och till besättningarnas viloutrymmen på A380, A350XWB, Boeing 777X samt som standardutrustning i alla viloutrymmen på Boeing 787. Luftfuktare till passagerarutrymmen finns som tillval på A350XWB och Boeing 777X samt för efterinstallation i alla moderna långdistansflygplan. www.ctt.se

För ytterligare information:

Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB.

Tel. 0155-20 59 01 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se                      

Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef, CTT Systems AB.

Tel. 0155-20 59 02 alt. mobil. 070-665 24 45 eller E-Post: peter.landquist@ctt.se 

CTT Systems AB (publ.) offentliggör denna information enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 februari 2018 kl. 08:30 (CET). 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/