Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems AB får beställning från Fokker Services på Cair™ systemet till ett VIP A319 flygplan

10:30 / 5 December 2013 CTT Systems Press release

CTT Systems AB har erhållit en beställning från Fokker Services B.V. Holland. Systemet skall installeras i ett VIP Airbus A319 flygplan. Installationen kommer att utföras under våren/sommaren 2014.

'' Vi är mycket glada över att återigen få arbeta med CTT i vårt nya utrustningsprojekt av ett VIP A319 flygplan. Vi har redan tidigare installerat Cair™ systemet i ett ACJ319 VIP flygplan och vi är övertygade om mervärdet av Cair™ systemet för Fokker Services VIP-kunder ", säger Maurice Burghouwt, Account Manager Procurement på Fokker Services.''

"Det här är den andra ordern vi har vunnit från Fokker och vi är glada över att ännu en gång få arbeta med dem på detta nya VIP flygplan" säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing på CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare.

Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

 

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 december 2013 
kl 10:30 (CET).

 

 

CTTs produkter Zonal Drying™, Cair™ och Crew Humidifier är standard eller option hos både Boeing och Airbus. CTT har fler än 450 system installerade hos mer än 30 flygbolag världen över. CTT har nu 20 års driftserfarenhet på Zonal Drying™ samt 14 år på Cair™ och Crew Humidifier. IATAs rapport över bränslebesparande åtgärder inkluderar numera Zonal Drying™ som ett av de få tillgängliga systemen för eftermontering.

För ytterligare information:

Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-20 59 01 alt. mobil. 070-665 24 46

eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se

Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef CTT Systems AB Tel. 0155-20 59 02 alt. mobil. 070-665 24 45

eller E-Post: peter.landquist@ctt.se

Besök även: www.ctt.se