Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems dotterbolag Catron Elektronik AB har tecknat avtal med Saab angående utveckling och produktion av en ny intercom panel till SK60

09:47 / 19 March 2010 CTT Systems Press release

I september 2009 tecknade Saab AB kontrakt med FMV om att uppgradera den befintliga flottan av SK60 skolflygplan med bland annat ny instrumentering och som följd av detta upphandlade Saab nyutveckling och produktion av en ny intercom panel. Upphandlingen vanns av Catron Elektronik AB och omfattar utveckling och produktion av 35 - 40 enheter.

”Jag tycker det är särskilt roligt att vi nu får tillfälle att utveckla och leverera den nya panelen eftersom den nuvarande panelen utvecklades av Catron redan för 30 år sedan säger Catrons VD Mats Juhlin”

”Jag är mycket stolt över att vårt nya dotterbolag visar på fortsatta framgångar på sin nischade marknad kommenterar CTTs VD Torbjörn Johansson.”


För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se

CTT Systems AB (publ) är en teknikkoncern med dotterbolagen Bribo Mekaniska AB och Catron Elektronik AB som verkar inom flygbranschen. Koncernens affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal Drying™ system är valt som standard för Boeings B787 samt som option för Airbus A350 och CTTs befuktare är option på B787 och A350 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen. Till A350 är kabinbefuktningssystemet Cair™ valt som option. CTT har sitt säte i Nyköping och är noterat på Small Cap listan vid OMX Nordic Exchange Stockholm AB Bland CTT:s kunder finns bl.a: Airbus, Boeing, Air New Zealand, KLM, Swissair, Austrian, Continental Airlines, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP, Thomas Cook.

Show as PDF