Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

Air New Zealand är rekordbeställaren av Zonal Drying systemet.

23:17 / 15 September 2008 CTT Systems Press release

Air New Zealand är flygbolaget som beställt 42 zonal drying system, vilket publicerades den 2 september. Systemen kommer att installeras under 2008-2010 och avser 13 A320, 5 B767, 16 B737-300 och 8 B777 flygplan.

Air New Zealand förstärker härmed sin position som världens ledande flygbolag på miljösidan genom att installera zonal drying systemen som minskar koldioxid utsläppen från sina flygplan. Bolaget förväntar sig att spara 1,500 ton bränsle per år och minska koldioxid utsläppen med 4,700 ton per år på de 42 installationerna.

”Redan innan de stigande bränslepriserna gjorde att man fokuserade på bränslebesparande åtgärder, var Air New Zealand ett ledande flygbolag på att optimera sin flygoperativa verksamhet med målet att sänka utsläppen”, säger Air New Zealands General Manager Airline Operations och Safety, Captain David Morgan”

Installationen av Zonal drying systemen är en del av ett flertal modifieringar man gör i flygplansflottan fram till och med 2010 som kommer att ytterligare sänka bränsleförbrukningen och utsläppen.

”CTTs zonal drying system levererar också andra fördelar som ytterligare förstärkte beslutsunderlaget. Minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp skapade det initiala intresset från vår sida, men elimineringen av kondens i flygplanen förbättrar även effektiviteten av isoleringen vilket medför en hälsosammare kabinmiljö och reducerar möjligheten för korrosion. När väl dessa fördelar med systemet var verifierade och tillfredsställande var beslutet enkelt och vi var snabba med att säkerställa införandet av dessa fördelar för våra fyra flygplanstyper. Genom installation av Zonal Drying systemen förbättrar vi miljön både inuti och utanför flygplanen” avslutar Capatin Morgan.

”Air New Zealand är ett av världens mest välrenommerade och etablerade flygbolag och för oss är det en stor framgång att få leverera vårt Zonal Drying™ System till dem”, säger Ulf Liljenberg, försäljningschef för CTT Systems. ”Det är dessutom väldigt värdefullt att Air New Zealand, som ett av de ledande flygbolagen inom miljösektorn, investerar i vårt system baserat på de bränslebesparande och framförallt miljöbesparande fördelarna vilket borde sända tydliga signaler till marknaden. Att detta är vår största retrofit beställning är viktigt, men jag anser nog att miljöbudskapet är mer värdefullt i detta sammanhang” fortsätter Ulf Liljenberg. ”Beställningen är ett resultat av vår säljagent, Satairs, arbete i Asien/Pacific”, avslutar Ulf Liljenberg.


För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se Eller Ulf Liljenberg, Försäljnings- & Marknadschef CTT Systems AB Tel. 08-6602159 alt. mobil. 070-265 49 00 eller E-Post: ulf.liljenberg@ctt.se Besök även: www.ctt.se

CTT Systems AB (publ) är en teknikkoncern som verkar inom flygbranschen. Koncernens affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal Drying™ system är valt för Boeings nya B787 och CTTs befuktare är option på Boeings B787 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen. CTT har sitt säte i Nyköping och är noterat på Small Cap listan vid OMX Nordic Exchange Stockholm AB Bland CTT:s kunder finns bl.a: Airbus, Boeing, Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Continental Airlines, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP.

Show as PDF