Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems AB har nu tecknat avtal med Nord-Micro angående Airbus A350 flygplan

11:23 / 7 October 2008 CTT Systems Press release

I juli 2008 tecknade CTT och det tyska företaget Nord-Micro ett Memorandum of Understanding rörande utveckling och leverans av Zonal Dryers och befuktare till Airbus nya A350 flygplan. CTT och Nord-Micro har nu slutfört förhandlingarna och signerat ett avtal. Det potentiella värdet av dagens avtal (inklusive eftermarknad) överstiger 300 miljoner USD beräknat över den fulla livslängden för flygplanstypen A350.

CTTs Zonal Drying system tillsammans med kabinbefuktare, benämnt ”Cair system”, kommer att erbjudas som option för att befukta delar av passagerarkabinen. Befuktare kommer också att erbjudas som option till flygbolagen för flygplanets cockpit och besättningarnas viloutrymmen.

”Jag är mycket stolt över våra fortsatta framgångar på de stora OEM-projekten. CTT är nu leverantör till A380, B787 och A350. Det är extra glädjande att befuktning av den mycket torra passagerarkabinen nu för första gången kommer att erbjudas på A350 flygplanet” kommenterar CTTs VD Torbjörn Johansson.

” Nord-Micro är en välrenommerad leverantör av kabintrycksreglersystem och ventilationssystem för stora kommersiella flygplan. Luftkvalitet och passagerarkomfort har alltid varit primära mål för Nord-Micro. Med befuktningssystem och Zonal Drying system för A350 flygplanet har vi nu adderat två viktiga produkter till vår portfölj. Vi är mycket glada att vi har valt CTT som partner och ser fram emot att tillsammans uppfylla kundernas förväntningar” säger Dr. Ulrich Raab, CEO för Nord-Micro AG & Co. OHG, Frankfurt Tyskland.


För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se www.ctt.se

CTT Systems AB (publ) är en teknikkoncern som verkar inom flygbranschen. Koncernens affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal Drying™ system är valt för Boeings nya B787 och CTTs befuktare är option på Boeings B787 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen. CTT har sitt säte i Nyköping och är noterat på Small Cap listan vid OMX Nordic Exchange Stockholm AB Bland CTT:s kunder finns bl.a: Airbus, Boeing, Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Continental Airlines, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP.

Show as PDF