Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems erhåller miljonorder för befuktare till Airbus Superjumbo A380

10:20 / 31 May 2005 CTT Systems Press release

CTT Systems AB har erhållit en order på 26 befuktare till Airbus nya superjumbo A380. Befuktarna kommer att höja den relativa fuktigheten i besättningarnas viloutrymmen till 25% relativ fuktighet, vilket är en nivå som är mer hälsosam och behaglig än nuvarande nivåer på mellan 5 och 10%. Befuktarna kommer att levereras under år 2005.

– Dagens A380 order är den första större seriebeställningen kopplad till avtalet med AOA Gauting och Airbus avseende utveckling av befuktningssystem för besättningarnas viloutrymmen i Airbus A380 flygplan. -”Detta är en order som visar på ett stort intresset för våra produkter för A380 och vi förväntar oss att de flesta A380 kunderna väljer befuktning av besättningarnas viloutrymmen, säger Torbjörn Johansson, VD för CTT Systems”.


För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se Eller Ulf Liljenberg, Försäljnings- & Marknadschef CTT Systems AB Tel. 08-6602159 alt. mobil. 070-265 49 00 eller E-Post: ulf.liljenberg@ctt.se Besök även: www.ctt.se

CTT Systems AB (publ) är ett teknikbolag som verkar inom flygbranschen. Företagets affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. Företaget har sitt säte i Nyköping och är sedan mars 1999 noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Bland CTT:s kunder finns: Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair.

Show as PDF