Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Clavister

Clavister

Clavister samarbetar med Nokia för järnvägscybersäkerhet i Australien

10:00 / 19 January 2022 Clavister Press release

Januari 19, 2022 – Örnsköldsvik, Sverige – Clavister, en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhetslösningar för driftskritiska tillämpningar, meddelade idag en orderingång från ett järnvägsinfrastrukturföretag i Australien.

Clavister har länge samarbetat med Nokia och tillhandahållit lösningar som är en viktig del av Nokias cybersäkerhetsportfölj, särskilt inom Managed Security Services (MSS) och Extended Detection and Response (XDR) lösningsuppsättningar. Det starka samarbetet har möjliggjort för ännu en stor kund i Australien. Ordern, som är värd närmare 2 MSEK, kommer tillhandahålla ett komplett nätverksskydd för datatrafik samt skydd från externa attacker och försök till åtkomst av obehöriga.

Digital omvandling och uppkopplade enheter är inblandade i alla aspekter av våra liv och verksamheter, inklusive järnvägsinfrastrukturen. Den moderna infrastrukturen är säkrare, mer driftsmässigt effektiv och ger en förbättrad upplevelse för passagerarna. Men med en högre grad av uppkoppling ökas också säkerhetsrisken vad gäller cyberhot. Nokia har en omfattande lösning för ”Cybersäkerhet för järnvägar” med beprövad expertis inom att hålla järnvägar säkra i den digitala eran. Den innehåller NetGuard Virtual Firewall (NVFW), byggd på Clavister teknologi av telekommunikationskvalitet som ger extremt hög prestanda, vilket gör den till marknadens snabbaste virtuella säkerhetsgateway.

Som en del av det nya avtalet kommer Nokia och Clavister att leverera avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive trafikfiltrering mellan spårutrustning som växlar, signaler och spårledning och det centrala nätverket för trafikstyrning, elastisk kapacitetshantering och en flödesbaserad licensmodell. Kunden kommer även att dra nytta av centraliserad hantering och avancerade routningsfunktioner.

”I och med att järnvägssektorn använder ny teknik blir cybersäkerhet en nödvändig komponent i olika järnvägsverksamheter”, säger John Vestberg, VD för Clavister. ”Nokia och Clavister arbetar hand i hand för att erbjuda säkerhetslösningar som ser till att tågen kommer i tid och som säkerställer att passagerarna är trygga och nöjda under resan. Vi välkomnar vår nya kund i Australien och vi strävar efter att implementera en säkerhetszonsgräns för att hålla deras järnvägsnätsinfrastruktur säker. Vår gemensamma lösning uppfyller dessutom alla krav på regler och efterlevnad.”
 

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/