Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

En tennisanläggning i världsklass - Catella Arena

11:15 / 1 July 2016 Catella Press release

Good to Great Tennis Academy och Danderyds kommun offentliggör idag byggstarten av en tennisanläggning med Catella som arenasponsor. Catella Arena kommer att bli en av de ledande tennisanläggningarna i världen, där motionärer kommer att kunna träna bredvid framtidens och dagens tennisstjärnor. 

"Sedan vi öppnade Good to Great Tennis Academy i början av 2011 har vi jobbat stenhårt för att få tillbaka svensk tennis i världstoppen. Med Catella Arena får vi en anläggning som ger de bästa förutsättningarna för att kunna förverkliga denna vision med såväl tennisträning, fys och idrottsskadebehandlingar samt viktiga funktioner som kost och skolgång", säger Nicklas Kulti, en av grundarna av Good to Great.

Catella Arena, som beräknas vara klar för invigning efter sommaren 2017, blir en öppen anläggning med 7 inomhustennisbanor, 7 utomhustennisbanor, 3 padeltennisbanor inomhus, 3 padeltennisbanor utomhus, ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum, restaurang, skolverksamhet och 18 övernattningsrum.

"Det känns oerhört roligt att vi i Danderyds kommun kommer att få en öppen anläggning i världsklass där våra kommuninvånare får möjlighet att spela tennis och träna bredvid nästa generation och nuvarande generations bästa tennisspelare", säger Olle Reichenberg, Kommunstyrelsens ordförande, Danderyds kommun.

"Good to Great gör en viktig insats för unga tennistalanger och för att profilera svensk tennis internationellt. Catella är stolt sponsor av tennis i mer än 15 år och sedan 2015 huvudsponsor till Good to Great. Med Catella Arena tar vi nästa steg i vår långsiktiga satsning på svensk tennis. Förutom att vi kan göra det möjligt för unga talanger att nå sin fulla potential så skapar tennissatsningen nya affärsmöjligheter för oss och stärker Catellas varumärke", säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

"Vi välkomnar Good to Great Tennis Academy till Danderyd där det finns ett stort tennisintresse hos både juniorer och seniorer, såväl tävlingsspelare som motionärer. Det känns spännande att Danderyds kommun kommer att få en plats på tennisens världskarta där vi kan kombinera tennis på alla nivåer, både elit och motionärer. Genom samverkan mellan alla intressenter kan vi tillgodose fler tennisspelare", säger Sten Alfredsson, ordförande i Danderyds TK, Micaela Hjelm, klubbchef i Djursholms TK och Anders Lindgren, klubbchef Enebybergs IF Tennis.

Fakta Catella Arena
  • Planerad invigning: efter sommaren 2017
  • Anläggning: cirka 12 000 kvm
  • Adress: Rinkebyvägen 20
  • 7 tennisbanor inomhus och 7 utomhus
  • 3 padelbanor inomhus och 3 utomhus
  • Ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum
  • Restaurang
  • Tennisshop
  • Skolverksamhet
  • 18 övernattningsrum

Om Good to Great
Good to Great Tennis Academy har som vision att bli den ledande och bästa tennisakademin i världen. För att kunna matcha denna målsättning kommer en ny tennisanläggning att uppföras på Rinkebyvägen i Danderyd. Bakom Good to Great står bland andra de tidigare tennisproffsen Nicklas Kulti, Magnus Norman och Mikael Tillström. Läs mer på goodtogreatworld.com 

Om Catella
Catella är en ledande specialist inom fastighetsinvesteringar, fondförvaltning och bank, med verksamhet i tolv länder i Europa. Catella är listat på First North Premier vid Nasdaq Stockholm. Läs mer på catella.com

Om Catella: Catella är en ledande specialist inom fastighetsinvesteringar, fondförvaltning och bank, med verksamhet i tolv länder i Europa. Catella är listat på First North Premier vid Nasdaq Stockholm. Läs mer om Catella på www.catella.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/