Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

Ny chef för Catellas bankverksamhet

14:53 / 5 May 2015 Catella Press release

Tord Topsholm har utsetts till chef för Catellas affärsområde Banking. Tord har både internationell bakgrund och gedigen erfarenhet av bank- och kortverksamhet, senast från rollen som ansvarig för kundmöten digitalt och via telefon på Swedbank. 

"Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Tord till vår bankverksamhet. Vi får en ledare med ett bevisat track-record från bank- och kortverksamhet i såväl Sverige som internationellt. Vår bankverksamhet går in i en ny fas, där Tord med sitt starka affärsmannaskap i kombination med sin administrativa kompetens är rätt person för uppdraget", säger Stefan Carlsson, styrelseordförande i Catella Bank.

Tord Topsholm är utsedd till chef för affärsområdet Banking och blir vd för Catella Bank S.A. (Luxembourg). Han tillträder tjänsten som vd den 1 september 2015, men kommer påbörja anställningen på Catella och sätta sig in i rollen från och med den 1 juni. Tord efterträder tillförordnad vd Timo Nurminen, som går över i rollen som affärsområdeschef för Property Investment Management.

Tord kommer senast från rollen som ansvarig för digitala kundmöten och kundmöten på telefon, en organisation med cirka 1 000 anställda på Swedbank. Tidigare var han verksamhetschef (COO) på Enter Card Group, ett kortbolag som är samägt av Barclays och Swedbank. Han har också internationell erfarenhet från sin vistelse i London där han arbetade för British Telecom som Head of Product Management för affärsområdet Convergent Solutions.

"En av Tords viktigare uppgifter blir att leda banken mot tillväxt genom en kontrollerad tillväxtstrategi för att möta framtida krav från myndigheter och andra intressenter. Under Tords ledarskap ser vi också fram emot att öka affärssynergierna med hela koncernen, ett arbete som han har stor erfarenhet av", säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.  

Inom affärsområdet Banking erbjuder Catella kort- och betalningslösningar till privatbanker och e-handlare som kortutgivare och kortinlösare. Catella erbjuder också investeringsrådgivning och kapitalförvaltning i Luxemburg och Sverige. 

Om Catella: Catella erbjuder specialiserad finansiell rådgivning och har en ledande position inom fastighetssektorn. Catella erbjuder också kapitalförvaltning med spetskompetens inom tillgångsslagen fastigheter, räntor och aktier. Vi har en stark lokal närvaro i Europa med cirka 500 anställda i tolv länder. Catella är listat på First North Premier vid Nasdaq Stockholm och handlas under kortnamnen CAT A och CAT B. Remium är bolagets Certified Advisor. Läs mer om Catella på www.catella.com/Koncern

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/