Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

Ny ledare till Catellas svenska Corporate Finance

16:13 / 21 April 2015 Catella Press release

Robert Fonovich har utsetts till chef för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet. Robert kommer senast från rollen som Sverige- och branschansvarig för affärsområdet Corporate Finance Real Estate på PwC och har mer än 15 års erfarenhet som ledare inom fastighetsrådgivning.  

 

”Jag är väldigt glad över att hälsa Robert välkommen till Catella. Robert kommer att leda och utveckla hela den svenska Corporate Finance-verksamheten inom Property, Consumer och Fixed Income. Han har de ledaregenskaper som vi sökt för uppgiften att vidareutveckla verksamheten i en tid då fastigheter blivit viktigare när det gäller global tillgångsallokering. Robert är en mycket erfaren ledare och har bland annat varit en av nyckelpersonerna i uppbyggandet av PwC:s fastighetsrådgivning”, säger Jesper Bo Hansen, affärsområdeschef för Catellas Corporate Finance.

Robert Fonovich har mer än 20 års erfarenhet av rådgivning inom fastighetssektorn och har arbetat främst inom transaktioner, analys och finansiering. Under de senaste 15 åren har han haft ledande positioner inom PwC:s affärsområde Corporate Finance Real Estate, senast som Sverige- och branschansvarig för affärsområdet. Robert var även medlem i ledningsgrupperna för PwC Nordic Real Estate European Transaction Team och PwC Corporate Finance Sverige.

”Vi kommer att arbeta för att stärka vår nuvarande position som den ledande Corporate Finance-rådgivaren. Vi ska förtydliga vår profil som nordisk fastighetsrådgivare med stark anknytning till kapitalmarknaden och samarbetet mellan de nordiska länderna kommer att intensifieras. Robert kommer att ha en viktig roll i denna process, initialt genom att rekrytera ett antal nya medarbetare i affärsdrivande roller”, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef för Catella. 

Robert Fonovich efterträder den tillförordnade chefen Johan Ericsson. Johan har haft en betydande roll i att bygga upp Catellas starka närvaro, framför allt inom fastighetssektorn, under sina 20 år i ledande positioner på Catella. Han fortsätter nu i en nyckelroll inom Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet.

Inom Corporate Finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv till nationella och internationella investerare i Europa, med inriktning mot komplexa transaktioner. Catella erbjuder också marknadsanalys och strategisk rådgivning samt rådgivning avseende finansiering till företag inom fastighetssektorn.

 

För mer information, vänligen kontakta:  
Knut Pedersen  
Vd och koncernchef 
08-463 33 10  
knut.pedersen@catella.se

 

Jesper Bo Hansen 
​Chef för Corporate Finance 
​+45 3393 7593 
​ jesper.bo@catella.dk

 

Presskontakt: 
Ann Charlotte Svensson  
Kommunikationschef 
08-463 32 55, 072-510 11 61 
anncharlotte.svensson@catella.se 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/