Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

Ny chef för Catellas svenska fondverksamhet

17:26 / 20 May 2014 Catella Press release

Erik Kjellgren är utsedd till ny chef för Catellas svenska fondverksamheten. Han har gedigen erfarenhet av analys och kapitalförvaltning från ett antal ledande positioner inom finansbranschen. Erik efterträder den nuvarande chefen Mats Andersson.

"Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Erik Kjellgren som ny chef för vår fond-verksamhet i Sverige. Catella har en hög ambitionsnivå när det gäller förvaltning och det blir nu Eriks uppgift att utveckla vårt erbjudande vidare. Vi kommer även fortsatt att fokusera på att kunna ge våra kunder mervärde genom aktiv förvaltning och vi ska vidareutveckla vårt produkterbjudande för såväl privatpersoner som institutioner", säger Knut Pedersen, vd och koncernchef för Catella.  

Erik Kjellgren har gedigen erfarenhet från olika ledande roller inom förvaltning och kommer närmast från en senior förvaltarroll på SHB där han har ingått i teamet för globala aktier. Tidigare var han chef för förvaltningen inom Danske Capital i Stockholm och ingick där i den svenska ledningsgruppen. Dessförinnan var han analyschef på AMF Pension. Erik har lång erfarenhet av såväl fondförvaltning som diskretionär förvaltning åt större institutionella kunder.

Erik Kjellgren tillträder tjänsten den 4 augusti 2014. Mats Andersson kvarstår som chef för den svenska fondverksamheten fram till dess.

"Under Mats ledning har vår svenska fondverksamhet utvecklats starkt både när det gäller förvaltning och försäljning. Det förvaltade kapitalet i de svenska fonderna har ökat från 13,7 till 28,5 miljarder kronor under Mats tid som chef för verksamheten. Vi vill tacka Mats för alla hans goda insatser här på Catella och vår förhoppning är att Mats kommer att vara engagerad inom Catella i någon form även framöver så att vårt samarbete kan fortsätta", säger Knut Pedersen.

Om Catella: Catella erbjuder specialiserad finansiell rådgivning och har en ledande position inom fastighetssektorn. Catella erbjuder också kapitalförvaltning med spetskompetens inom tillgångsslagen fastigheter, räntor och aktier. Vi har en stark lokal närvaro i Europa med cirka 450 anställda i tolv länder. Catella är listat på Nasdaq OMX First North Premier och handlas under kortnamnen CAT A och CAT B. Remium är bolagets Certified Advisor. Läs mer om Catella på www.catella.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/