Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

Cityhold Property AB - Första och Andra AP-fondens nya bolag är nu på plats, med fokus på stabila europeiska fastighetsinvesteringar

07:00 / 15 June 2011 Catella Press release

Cityhold Property AB blir namnet på Första och Andra AP-fondens gemensamma bolag för europeiska fastighetsinvesteringar. Cityhold Property drivs i samarbete med Catella, som bistår företaget med resurser och kompetens inom ramen för ett flerårigt managementavtal. Ledningspersoner i Sverige och på nyckelmarknaderna i Europa är nu utsedda.

Det nybildade bolaget ska fokusera på långsiktiga investeringar i kommersiella fastigheter med centrala lägen i europeiska storstäder. VD för Cityhold Property blir Per Sjöberg, som närmast kommer från det egna fastighetsföretaget Reiton AB och tidigare var VD för CLS Holdings plc i London. Per Sjöberg har många års erfarenhet från den internationella fastighetsbranschen.

Övriga ledningspersoner i Cityhold Property består av Andrew Smith, investeringschef, Sir Julian Berney, Asset Manager, London, samt Christophe Murciani, Asset Manager, Paris och Robb Simpson, investeringsanalytiker. Rekryteringen av ytterligare några nyckelpersoner, bland annat på den tyska marknaden, pågår.

- Jag är mycket stolt över uppdraget att bygga en diversifierad fastighetsportfölj med stabila kassaflöden för Första och Andra AP-fonden. Jag är också stolt över det starka team av medarbetare vi har samlat, med lång och bred erfarenhet av de europeiska marknaderna, säger Per Sjöberg, VD Cityhold Property AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Per Sjöberg Verkställande direktör, Cityhold Property AB 08-463 33 08, 0708-98 44 00

Rickard Backlund, Styrelseordförande, Cityhold Property AB 070-655 99 60

Presskontakt: Anne Rådestad Kommunikationschef, Catella 08-463 34 29, 073-654 74 50


Cityhold Property AB ägs till lika stora ägarandelar av Första och Andra AP-fonden. Bolaget drivs i samarbete med Catella, som bistår företaget med resurser och kompetens inom ramen för ett flerårigt managementavtal. Cityhold Property AB kommer att ha ett eget kapital på totalt 500 miljoner euro. Catella är en europeisk finansgrupp verksam inom Corporate Finance och Kapitalförvaltning.

Show as PDF