Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catella

Catella

Fredrik Berglund ny VD för Scribona

09:31 / 20 December 2006 Catella Press release

Styrelsen för Scribona AB har har utsett Fredrik Berglund, 45, till ny VD för Scribona. Fredrik tillträder sin befattning under januari 2007. Efter drygt 10 år på Tele2 slutade Fredrik sin anställning som Executive Vice President Sales and Marketing i januari 2006. Under sina drygt 10 år på Tele2 var han bland annat under 5 år bolagets Nordenchef och VD för det enskilt största bolaget, Tele2 Sverige. Omsättningen i den nordiska verksamheten uppgick då till ca 15 miljarder SEK med ca 1.500 anställda.

Fredrik Berglund var dessförinnan anställd i Scribonas dotterbolag AB Curt Enström/Carl Lamm där han slutade 1995 som Marknadsdirektör.

”Det är en mycket intressant utmaning att få chansen att vara med och förändra och utveckla verksamheten i Scribona. Under mina år på Tele2 har jag fått en betydande erfarenhet av att arbeta med knappa resurser i en kundorienterad verksamhet och jag hoppas att dessa erfarenheter skall bidra till att utveckla Scribona.”

”Jag har klart för mig vilken utmaning uppdraget innebär och det kan inte sammanfattas bättre än när bolagets styrelseordförande Theodor Dalenson skämtsamt konstaterade att det bara är fyra saker jag behöver göra på Scribona. Det första är att förbättra marginaler, det andra är att sänka kostnader, det tredje är att öka omsättningen och utveckla produktportföljen och det fjärde är att leda och entusiasmera en organisation som har haft det minst sagt besvärligt under de senaste åren”, säger Fredrik Berglund.

För ytterligare information, kontakta: Theodor Dalenson, Styrelseordförande i Scribona AB, telefon +46 (0)8 545 017 50 Fredrik Berglund, Verkställande direktör och koncernchef i Scribona, +46 (0)704-26 46 64

Fakta om Scribona Scribona är en av de ledande distributörerna av it-produkter på den nordiska marknaden. Sortimentet är uppdelat i fyra produktområden: Persondatorer och kringutrustning, Server, lagrings- och infrastrukturprodukter, Programvara och Digitala konsumentprodukter. Produkterna distribueras genom it-återförsäljare och detaljister i Sverige, Danmark, Finland och Norge. För mer information, se www.scribona.se

Adress Scribona AB, Röntgenvägen 7, Box 1374, 171 27 SOLNA. Bolagets säte är Solna, Sverige.

Show as PDF