Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Bredband2

Bredband2

SkyCom och Telia i avtal om bredbandstelefoni

11:53 / 16 November 2004 Bredband2 Press release

- Som första stadsnätsägare tecknar SkyCom Bredbandstelefoniavtal med TeliaSonera

Sky Communication in Sweden AB (publ)(SkyCom) noterat på AktieTorget har som första stadsnätsägare tecknat avtal med TeliaSonera Sverige om leverans av telefoni via bredband. Avtalet innebär att samtliga kunder som är uppkopplade via SkyComs bredbandsnät får möjlighet att ringa med Telia Bredbandstelefoni via sitt bredband.

– Vi är stolta över att som första stadsnätsägare få teckna avtal med TeliaSonera angående Bredbandstelefoni (IP-telefoni), samt att tillsammans med TeliaSonera få möjligheten att delta i utvecklingen av Bredbandstelefonin, säger Jöns Petter Lidström, vd på SkyCom. Tillsammans med SkyCom’s stora urval av Bredbandstjänster, Telias Bredbandstelefoni samt Bredbands-TV via Canal Digital, är vi nu på allvar redo att etablera oss på fler orter i Sverige, fortsätter Jöns Petter.

– Vi har valt att samarbeta med en bredbandsleverantör med lokal förankring, säger Produktchef, Marie Morner-Jansson på TeliaSonera Sverige. Med samarbetet förenas det lilla företagets flexibilitet och entreprenörsanda med det stora företagets resurser och möjligheter.

Telia Bredbandstelefoni är ett privatabonnemang som baseras på IP (Internet Protocol). Med Telia Bredbandstelefoni kan man, via sin dator och med hjälp av ett headset, ringa alla typer av samtal utom betalsamtal (0900-nummer). Dessutom kan man chatta i realtid, skicka e-post och genomföra videosamtal. Genom att ansluta en telefoniadapter kan även en vanlig telefon användas.

Samtal mellan två kunder inom Telia Bredbandstelefoni är kostnadsfria. För samtal till de fasta och mobila näten, är kostnaden den samma som för samtal inom Telia Bas. En inträdesavgift (250 kr) samt en månadsavgift (80 kr) tillkommer. Inledningsvis bjuder Telia på inträdesavgiften. De som ringer till Telia Bredbandstelefoni och inte har tjänsten betalar motsvarande samtalsavgifter som om de ringde till en fast telefon.

Med Telia Bredbandstelefoni får kunden ett telefonnummer med riktnummer 075 (inte att förväxla med mobilnummer).

För ytterligare information, vänligen kontakta: Jöns Petter Lidström, VD i Sky Communication in Sweden AB (publ) Mobiltelefon: 070-699 75 57, tfn: 090-14 93 30, e-post: Hans G Larsson, pressansvarig TeliaSonera Sverige, telefon: 020-77 58 30

Om SkyCom SkyCom äger, bygger och förvaltar stadsnät för data- och telekommunikation samt distribuerar kundanpassade tjänster i egna och andras nät. SkyComs nät är huvudsakligen radiobaserade men där det är möjligt, erbjuds även nät via fiber. För kunder med stora krav på mobilitet erbjuds WLAN-nät, eller s.k. ”hotspotzoner”. SkyComs tjänsteerbjudande riktar sig huvudsakligen till företag, organisationer och bostadsrättsföreningar. Tjänsterna inkluderar IP-TV, IP-telefoni, IP-access, e-post med virusskydd, webbhotell, hosting, co-location, redundans, backup, specialanpassade säkerhetslösningar, domän service m.m. Sky Communication in Sweden AB (publ) grundades 1989 och har i dag ca 4 600 st aktieägare. Sky Communication in Sweden AB (publ)(SKYC) är noterad på AktieTorget. www.aktietorget.seDenna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=321273

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=321274

Show as PDF