Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Bergs Timber

Bergs Timber

Bergs Timber AB: WOODWORKS by BERGS startar försäljning av trädgårdsmöbler.

12:00 / 21 December 2020 Bergs Timber Press release

Bergs Timbers helägda dotterbolag Woodworks by Bergs förvärvar varumärket Radical Wood. Radical Wood med bas i Åre, Jämtland, producerar och säljer trämöbler för utomhusbruk. Radical Wood har i relativ liten skala levererat rustika utemöbler i fjällmiljö och står nu inför en expansionsfas.

- Vi är glada över att nu överta varumärket Radical Wood och ser stora möjligheter till expansion. Produkterna passar väl in med våra övriga sortiment och ambition med träskydd och utemiljöer. Nuvarande innehavare av Radical Wood, Johan Forsgren, kommer från 1 januari att vara anställd i Woodworks, säger Per Åke Bergh VD för Woodworks.

Produktionen av Radical Wood-produkterna planeras ske i Bergs Timbers egna fabriker.                         

Läs mer om Radical Wood på www.radicalwood.se

Kontakt
Ytterligare information beträffande detta pressmeddelande lämnas av VD och koncernchef Peter Nilsson på telefonnummer 070-315 09 27 och Per-Åke Bergh, VD Woodworks by Bergs 073-673 61 16.

Om Bergs
Med trä som råvara utvecklar och producerar Bergs förädlade träprodukter från hållbart brukade skogar i Östersjöregionen. Med mångårig erfarenhet av trä och med stor kompetens kring vidareförädling, bidrar vi till att bygga ett hållbart samhälle med förnybara material.

Verksamheten bedrivs via helägda dotterbolag i Sverige, Estland, Lettland och England och omfattar träförädling, sågverk, samt  distributions- och logistikverksamhet.
 
Koncernen omsätter cirka 2 mrd SEK och har cirka 850 anställda. Bergs är noterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Vimmerby.
 
www.bergstimber.com
 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/