Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Avensia

Avensia

Avensia AB: Avensia utser ny CFO

16:00 / 12 December 2019 Avensia Press release

Anders Wehtje har idag utsetts till ny CFO för Avensia. Anders har suttit i bolagets styrelse sedan 2005 och kommer senast från en roll som egen företagare. Anders har tidigare jobbat ca 20 år i CFO- och VD-roller på bland annat Volito, McDonalds, UPS och EstLine. Anders är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och tillträder 1 januari 2020.

- Jag är mycket glad att Anders accepterat utmaningen att ta över CFO-rollen på Avensia. Anders har under lång tid varit en drivande kraft i Avensias styrelse och jag ser fram emot att vår ekonomifunktion fortsätter att utvecklas i takt med vår tillväxt och globala expansion, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.

Anders är genom bolaget HHW Invest AB en av Avensias största aktieägare. HHW Invest hade per 31 september 2019 ett innehav på 3 715 000 aktier.

- Det ska bli kul och spännande att ansluta till Avensia operativt. Jag är imponerad av människorna i bolaget och hur man exekverat på vår strategi under lång tid. Min "pilotskola" - med ett väsentlig ägande i bolaget - får ju också en extra "krydda" när jag blir en del av den dagliga verksamheten. Jag tar mig an detta med stor aptit och glädje och hoppas kunna bidra till en fortsatt utveckling av Avensia tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Anders Wehtje.

Anders kommer huvudsakligen att vara placerad vid Avensia huvudkontor i Lund.

- Anders erfarenhet, både från tidigare roller och genom arbetet i Avensias styrelse kommer att vara ovärderligt i den spännande resa som Avensia är ute på. Jag ser verkligen fram emot att i nära samarbete med Anders fortsätta Avensias utveckling som ledande globalt expertbolag inom modern handel, avslutar Niklas Johnsson.

Om Avensia

Avensia AB är ett ledande expertbolag inom modern handel. Med ett team på över 200 personer hjälper vi handelsföretag aktiva både mot konsumenter och företag att förverkliga sina ambitioner. Vårt uppdrag är att ge maximalt värde till våra kunder genom att leverera innovativa och banbrytande digitala lösningar och att vara en långsiktig partner. På den globala marknaden är bolaget aktivt genom produkterbjudandet Storefront. Företaget har sitt huvudkontor i Lund och finns även i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Köpenhamn, Oslo, Chicago och Cebu. Avensia AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market under namnet AVEN. Läs mer på www.avensia.se. Mangold Fondkommision AB är bolagets Certified Advisor och nås på tel: +46 8 503 01 550, e-post: ca@mangold.se eller www.mangold.se .

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/