Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Avensia

Avensia

Niklas Johnsson tillträder som ny VD för Avensia

08:45 / 3 April 2018 Avensia Press release

Som annonserades i december så tillträder Niklas Johnsson idag tjänsten som ny VD för Avensia. Niklas kommer närmast från positionen som Services Director på Microsoft där han under de senaste sju åren lett och utvecklat Microsofts svenska tjänsteverksamhet.

Avensias nye VD Niklas Johnsson kommer närmast från positionen som Services Director på Microsoft där han under de senaste sju åren lett och utvecklat Microsofts svenska tjänsteverksamhet med fokus på att skapa affärsnytta för Microsofts största kunder, genom att hjälpa dem att digitalisera sin verksamhet med hjälp av innovativ Microsoftteknologi och molntjänster. Innan Microsoft var Niklas bl a Sverigechef och nordisk sälj-och marknadsdirektör för konsultbolaget Avanade (samägt mellan Accenture och Microsoft) och han har en lång erfarenhet från affärsutveckling och internationella affärer från bolag som HP och Compaq. Sedan 2013 har Niklas dessutom varit djupt engagerad i Avensias strategiska utveckling som ledamot i bolagets styrelse.

- Nästan varje dag kan vi läsa om å ena sidan de fantastiska möjligheterna med digital handel men samtidigt också om utmaningarna för den traditionella, fysiska handeln. Att kunna navigera i den omnikanalvärld som nu på allvar är en realitet i många branscher är en av de absolut viktigaste frågorna - och det är här Avensia kommer in. Med strategiska rådgivningstjänster, omfattande strukturkapital, färdigpaketerade produkter och -tjänster samt expertkompetens inom digital handel kan vi hjälpa både B2B- och B2C-kunder att digitalt transformera sig in i framtiden och bli framgångsrika. Under Robins framgångsrika ledning har Avensia utvecklats till en ledande leverantör av e-handels- och omnikanallösningar och jag ser fram emot att fortsätta bolagets utveckling, tillväxt och expansion framöver.

- Allteftersom jag under de senaste månaderna lärt känna verksamheten och människorna på Avensia bättre så har jag stärkts i min uppfattning att Avensia är mycket väl positionerat inför framtiden. Den kompetens och erfarenhet som finns kombinerat med det kundfokus och den kreativa och entreprenöriella kultur som är bolagets DNA borgar för fortsatt framgång.

Robin Gustafsson lämnar således som VD efter sju år på posten men kommer att nomineras till styrelsen i Avensia på kommande årsstämma 17 maj. Under Robins ledning har Avensia renodlats och utvecklats till ett av Nordens ledande expertbolag inom e-handel och omnikanallösningar, både vad gäller B2C och B2B. Avensia har under Robins VD-tid uppvisat en tillväxt på 30 % per år och omsatte 2017 ca 168 MSEK, vilket var en ökning på 38 % jämfört med föregående år (att jämföras med den totala e-handeln i Sverige som ökade med 16 % under 2017 enligt e-handelsbarometern).

Avensia AB är ett ledande expertföretag inom e-handel. Med ett team på över 150 personer implementerar vi prisvinnande e-handelslösningar baserat på Microsoft-teknik till Nordens mest krävande handelsföretag aktiva både mot konsumenter och företag. På den globala marknaden är bolaget aktivt genom produkterbjudandet Avensia Storefront (http://www.avensiastorefront.com). Företaget har sitt huvudkontor i Lund och finns även i Stockholm, Helsingborg, Köpenhamn och Cebu. Avensia AB är noterat på Nasdaq First North Premier under namnet AVEN. Läs mer på www.avensia.se. Remium Nordic AB är bolagets Certified Advisor och nås på tel: +46 8 454 32 00 eller www.remium.se 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/