Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Avensia

Avensia

Avensia bygger Coop Norges nya e-handelslösning

11:41 / 16 October 2014 Avensia Press release

Avensia, Nordens största e-handelsleverantör, bygger ny e-handelslösning till Coop Norge. Den nya plattformen baseras på EpiServer Commerce och sortimentet kommer omfatta fackhandel - sport-, elektronik- och byggvaror. Avensia har redan ett antal projekt igång i Norge och etablerar sig nu även Oslo.

Coop Norge driver både dagligvaru- och fackhandel, där de är prisledande på byggvaror. De har sett ett stort behov av att växa på nätet och valde därför plattformen EPiServer Commerce för sin nya e-handel. Som Nordens mest erfarna leverantör och med ett flertal starka referenser i ryggen fick Avensia förtroendet att implementera lösningen. E-handelssatsningen omfattar hela området fackhandel, innehållande bland annat sport, elektronik och bygg.

-  Vi har ett komplext sortiment av produkter och vi valde Avensia för att de framstod som mycket kompetenta och erfarna, säger Jarle Haakenstad, tjensteansvarlig Web & Portaler, på Coop Norge Handel. Vi inspirerades också av Avensias befintliga kunder, särskilt Intersport.se, eftersom de använder komponenter som vi också var intresserade av.

Projektet har startat med att Avensia gör en analys med specifikation och visualisering av användargränssnitt. Efter semestrarna i augusti påbörjas implementeringen av EpiServer-plattformen och PIM-systemet från InRiver. E-handelslösningen kommer även att utrustas med sök- och relevansmotorn eSales från Apptus, som personaliserar shoppingupplevelsen för varje specifik kund.

-  Vi behöver ett bra PIM-stöd för vårt komplexa sortiment som kan hantera all produktinformation, säger Jerle Haakenstad. Avensia och deras partner InRiver utgör en bra match för oss. Det innebär trygghet med en partner som redan genomfört flera liknande projekt, vilket var viktigt för oss, också långsiktigt.

En första version ska vara klar att lanseras mot kunderna under 2015. Projektet är en del av en långsiktig plan. Då Coop har ett omfattande varusortiment kommer de initialt att börja med fackhandeln för att sedan bredda utbudet.

-  EpiServer Commerce är den e-handelsplattform som utvecklas starkast på marknaden just nu, säger Jörgen Bertilsson, vvd på Avensia. Vi får en allt starkare efterfrågan på stora e-handelslösningar utanför Sveriges gränser vilket är otroligt spännande. I strävan mot visionen att bli marknadsledande i Europa växer vi i takt med efterfrågan. Vår kundbas i Norge expanderar snabbt och därför har vi valt att etablera oss i Oslo.

*****

För mer information, kontakta:

Jörgen Bertilsson, vVD Avensia, +46 709-681000 eller epost jorgen.bertilsson@avensia.se

Per Wargéus, VD InXl innovation AB, +46 707-318908 eller epost per.wargeus@inxl.se

InXL innovation AB är moderbolag i en IT-koncern bestående av fyra dotterbolag. Avensia AB är experter på att konvertera besökare till köpare med hjälp av en design som leder användarna från start till mål i kundanpassade e-handelslösningar. Grade AB erbjuder kompletta e-Learninglösningar i form av utbildningsplattform, författarverktyg, enkätverktyg och en mängd konsulttjänster, som t ex utveckling av skräddarsydda e-Learningkurser. Mashie AB erbjuder ett tidsbesparande verksamhetssystem för all kostplanering inom restaurang och storhushåll. Force12 är det senaste bildade bolaget och erbjuder expertkonsulter inom systemutveckling. Inom koncernen arbetar ca 90 personer i Lund, Helsingborg, Stockholm och Köpenhamn. InXL innovation AB är listat på First North Premier under namnet INXL. Läs mer på www.inxl.se. Remium Nordic AB är bolagets likviditetsgarant och Certified Advisor och nås på tel: +46 8 454 32 00 eller www.remium.se

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/