Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Swedencare

Swedencare

Canagans Dental torrfoder, vilken innehåller Swedencares ProDen PlaqueOff®, har blivit godkänd av VOHC

10:30 / 29 January 2021 Swedencare Press release

De två kliniska studier* på hund som har utförts av DVM PhD Jerzy Gawor och hans forskningsteam har visat att Canagans Dental torrfoder som innehåller ProDen PlaqueOff® tydligt reducerar plack och tandsten. Resultaten från dessa studier har utgjort grunden till den ansökan som lämnades in till Veterinary Oral Health Council (VOHC®). VOHC® har nu tilldelat Canagans Dental torrfoder, vilken innehåller ProDen PlaqueOff®, statusen att produkten kan användas för att hindra uppkomsten av både plack och tandsten. Swedencare kan stolt meddela att Canagan Dental nu har rätten att märka förpackningarna med VOHC®s märke.

”Detta är fjärde ProDen PlaqueOff® produkten, och den första torrfoder produkten med ingrediensen, som tilldelats VOHC-certifieringen! Med en gedigen grupp av dossier fortsätter detta bekräfta effektiviteten av våra produkter. Det är naturligtvis också mycket bra att kunna visa marknaden att vår aktiva ingrediens kan ingå i andra kompositioner och ändå ha samma effekt på munhälsan. Jag är övertygad om att detta erkännande också kommer att ha stor effekt på försäljningen av Canagans Dental-produktlinje som redan har varit mycket framgångsrik.” säger Håkan Lagerberg, VD Swedencare.

”Canagans Dental har mottagits otroligt bra i Storbritannien och över hela världen**. Som med alla våra prisbelönta recept är det 100% spannmålsfritt, hög kötthalt och innehåller en blandning av färska grönsaker. Införandet av ProDen PlaqueOff® i vårt Dental sortiment och det efterföljande kliniska beviset på att användandet av Canagans Dental produkt minskar plack och tandsten är ett mycket stolt ögonblick för oss och vi är glada över att tilldelats VOHC-certifieringen. Denna utmärkelse bekräftar ytterligare till våra kunder vårt åtagande av att driva våra standarder allt högre.” säger James Millbourne, VD Canagan Group

* Studierna omfattade två grupper av hundar. Båda grupper delades in i två undergrupper varav den ena behandlades med Canagans Dental vilken innehöll ProDen PlaqueOff® och den andra med placebo. Innan studien påbörjades genomfördes en hälsoundersökning av alla de deltagande hundarna och deras tänder rengjordes från plack och tandsten. Studien pågick därefter i 30 dagar och bägge grupper som behandlats med Canagan Dental med ProDen PlaqueOff® hade betydligt mindre plack och tandsten jämfört med placebogruppen vid undersöknings slut.

*I Norden finns nu Canagan Dental bl.a. på Arken Zoo och vetzoo.se

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/