Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Litium

Litium

Outdoormärket RevolutionRace väljer Litium för global e handel

07:33 / 30 August 2019 Litium Press release

RevolutionRace har på kort tid rönt enorma framgångar genom att erbjuda outdoor-kläder av högsta kvalitet till rimliga priser online. Nu väljer de Litium som e-handelsplattform för sin fortsatta resa mot ökad tillväxt och internationalisering.

[image]

Upprinnelsen till det nya samarbetet med Litium var att RevolutionRace hade växt ur sin gamla e-handelslösning. Den räckte helt enkelt inte till för att täcka framtida behov och för att kunna hålla jämna steg med utvecklingstakten. Därför sökte de en ny lösning som höll måttet för snabb tillväxt och internationalisering.

Carl Orvinder, CTO på RevolutionRace, gjorde ett noggrant förarbete i utvärderingen av potentiella leverantörer och ställde höga krav inför upphandlingen. Kraven omfattade såväl förståelse för RevolutionRaces affär som prestanda och stöd för internationalisering samt möjligheten att skala över tid och utvecklas i snabb takt. För dessa ändamål blev även den tekniska implementerings- och utvecklingspartnern Distancify helt avgörande för samarbetet. Med deras stora erfarenhet av att driva teknik för större e-handel har de stor förståelse för hur kundanpassningar för e-handelslösningar ska byggas från början till slut.

- Vi valde Litium i hög grad därför att de genom sina partnerskap med andra leverantörer kan erbjuda ett väldigt bra helhetspaket. Litium är själva basmotorn ovanpå vilken vi, tillsammans med partnern Distancify, bygger en kundanpassad front. Vi tittade även på andra leverantörer av e-handelsplattformar men det var bara med Litium som vi upplevde att vi skulle få det nära samarbete vi letade efter, säger Carl Orvinder.

Henrik Lundin, vd på Litium, gläds åt det nya samarbetet med RevolutionRace och ser det som ytterligare ett bevis för att Litiums erbjudande står starkt i konkurrensen på marknaden:

- RevolutionRace är en kund med otrolig kompetens och kunnighet inom e-handel vilket gör detta samarbete särskilt roligt för oss. Deras snabba tillväxt och ambitiösa målsättningar har inneburit genomgående höga krav på oss som leverantör. Det visar på en styrka i vårt erbjudande - att de bästa väljer oss.

Litium AB (publ) är en molnbaserad e-handelsplattform som hjälper till att accelerera försäljningen för stora och medelstora företag inom både B2B och B2C. Lindex, NordicFeel och Jollyroom är några av Litiums kunder, vilka totalt omsätter över 5 miljarder kronor årligen online. Litium agerar genom sitt partnernätverk på den nordiska marknaden och är noterat på Spotlight Stock Market i Stockholm.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/