Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Litium

Litium

Skönhetsbutiken Eleven väljer Litium för sin fortsatta e-handelssatsning

09:41 / 26 April 2019 Litium Press release

Eleven, en av Nordens ledande skönhetsbutiker på nätet, väljer Litium som ny e-handels- och PIM-plattform. Beslutet följer på Elevens förvärv av konkurrenten Nordicfeel i juni 2018. Baserat på Nordicfeels framgångsresa väljer nu även Eleven Litium för sina fortsatta e-handelssatsningar.

Elevens uppköp av branschkollegan Nordicfeel har tidigare presenterats som ett viktigt steg för att stärka positionen som en nordisk marknadsledare inom skönhetsvård på nätet. Beslutet att renodla det nya företagets e-handelssatsningar på Litiums plattform är ett naturligt nästa steg i den fortsatta tillväxtstrategin. 

- Valet av Litium som gemensam e-handels- och PIM-plattform för våra båda varumärken blir en milstolpe på vägen mot att kunna erbjuda alla våra kunder nästa generations e-handelsupplevelse. Beslutet bygger på de goda erfarenheter och gemensamma framgångar Nordicfeel har haft med Litium både som teknikplattform och partner genom åren. Med Litium som bas för våra satsningar är vi trygga i att vi får en etablerad och samtidigt innovativ plattform och partner som låter oss fokusera på våra kunder och att erbjuda den bästa kundupplevelsen online, säger Pernilla Barkman, VD på Eleven.

Nordicfeels framgångar inom digital handel manifesteras både i företagets snabba tillväxt genom åren och det faktum att man sju år i rad vunnit Pricerunners utmärkelse som Årets E-handlare inom skönhet. År 2018 gick samma utmärkelse till Eleven. 

- Vi är stolta över att få vara en del av Elevens och Nordicfeels fortsatta resa och ser framemot att få vara med och ta företaget till nästa nivå. Valet stärker Litiums position som det bästa alternativet för snabbväxande e-handelsföretag inom konsumentprodukter, kommenterar Henrik Lundin, VD Litium. 

Elevens nya e-handelssajt baserat på Litium-plattformen än planerad att lanseras under hösten 2019.

Om Eleven och Nordicfeel.

Eleven och Nordicfeel är tillsammans en av nordens största onlineaktörer inom hud- och hårvård, doft och make-up. Eleven har vunnit "Årets e-handlare inom skönhet 2018" hos Pricerunner, "Customer Experience of the Year" på Nordic Ecommerce Summit 17 och Nordicfeel har vunnit "Årets e-handlare inom skönhet" sju gånger hos Pricerunner. Tillsammans har bolagen 26 år av erfarenhet av e-handel och har sedan starten varit ledare av den digitala förändringen av skönhetsbranschen. Bolagets VD är Pernilla Barkman och bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm och centrallager i Växjö. Verdane Capital är majoritetsägare för gruppen.

Litium AB (publ) är en molnbaserad e-handelsplattform som hjälper till att accelerera försäljningen för stora och medelstora företag inom både B2B och B2C. Lindex, NordicFeel och Jollyroom är några av Litiums kunder, vilka totalt omsätter över 5 miljarder kronor årligen online. Litium agerar genom sitt partnernätverk på den nordiska marknaden och är noterat på Spotlight Stock Market i Stockholm.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/