Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

GARO

GARO

Garo: GARO utökar verksamheten i Sverige

09:00 / 9 March 2022 GARO Press release

GARO kommer under 2022 utöka verksamheten i Sverige genom att omlokalisera stora delar av verksamheten inom affärsområde GARO Electrification från tre anläggningar till en ny anläggning i Hillerstorp. Detta för att skapa effektivitet och tillväxt inom både GARO Electrification och GARO E-mobility.

Anläggningen i Hillerstorp, som GARO kommer hyra, omfattar produktion, lager samt kontor och kommer tas i drift under höst/vinter 2022. Produktionsverksamheter inom affärsområde GARO Electrification i Värnamo och Gnosjö flyttas till den nya anläggningen och produktionsverksamheten för GARO E-mobility i Gnosjö utökas. Befintligt hyreskontrakt på fastigheten i Värnamo är uppsagt och en mindre industrifastighet i Gnosjö kommer att avyttras med ett bedömt marknadsvärde på ca 15MSEK.
 

"Att fortsätta utveckla verksamheten i Sverige och Småland är en del i vår tillväxtstrategi för att skapa en fortsatt expansion inom både affärsområde GARO Electrification och GARO E-mobility. Gnosjö är en naturlig hemvist för GARO och utökningen av verksamheten med ytterligare yta och arbetstillfällen inom kommunen är betydelsefullt då Gnosjöandan är en del av vårt arv", säger Patrik Andersson, CEO GARO Group.
 

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, CEO: +46 (0)76 148 44 44
Helena Claesson, CFO: +46 (0)70 676 07 50

GARO AB (publ) org. nr 556071-7772 är ett företag som under eget varumärke utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. GAROs kunderbjudande är att tillhandahålla helhetslösningar inom produktområdena Installation, E-mobility, Projekt och Tillfällig el med fokus på elsäkerhet, användarvänlighet och hållbarhet. GARO grundades 1939, har sitt huvudkontor i Gnosjö och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i sex länder med cirka 500 anställda. Bolagets produktionsenheter i Sverige ligger i Gnosjö och Värnamo samt i Polen i Szczecin. GAROs omsättning under 2021 uppgick till 1 296 Mkr. GARO är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamnet "GARO". För mer information, se www.garo.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/