Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

GARO

GARO

Garo: GARO tecknar avtal med Vattenfall för leverans av laddboxar i Europa

13:45 / 19 September 2019 GARO Press release

GARO har idag tecknat ett ramavtal med energibolaget Vattenfall avseende leverans av den smarta laddboxen GLB+. Avtalet omfattar Norge, Nederländerna, Storbritannien samt Sverige, vilka är strategiskt viktiga marknader för GARO. Ramavtalet löper under 18 månader varpå det kan förlängas i upp till ytterligare två år.

"Vattenfall har ambitiösa planer att fortsätta möjliggöra omställningen till eldrivna transporter genom att stadigt växa tillsammans med partners och bygga ut laddinfrastrukturen i nordvästra Europa. Som en av de ledande tillverkarna av produkter för laddinfrastruktur gläds vi över samarbetet med Vattenfall", säger Patrik Andersson, VD och koncernchef för GARO.

GLB+ är en smart, OCPP-kompatibel laddbox för flerfamiljsbostäder, arbetsplatser och offentlig miljö. Laddboxen har många smarta funktioner såsom inbyggd lastbalansering för att optimera laddningen mot de lokala elnätens kapacitet samt stöd för den nya ISO-standarden Plug&Charge. Laddboxen kommer att kopplas upp mot Vattenfalls molntjänst för laddning InCharge vilket möjliggör betalning, fjärrstyrning och driftövervakning.

Inom det europeiska laddnätverket InCharge finns tusentals laddpunkter runt om i städer och på landsbygd. Tillsammans med samarbetspartners såsom GARO kommer Vattenfall genom InCharge fortsätta att bygga ut laddinfrastruktur i hem, på arbetsplatser och längs vägar för att fortsätta möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation.
 
För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Andersson, VD och koncernchef: +46 (0)76 148 44 44
Helena Claesson, finansdirektör: +46 (0)70 676 07 50
 
Denna information är sådan information som GARO aktiebolag är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 september 2019 kl. 13:45
 
GARO är ett företag, som under eget varumärke, utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen och koncernen är organiserad i två affärsområden GARO Sverige, och GARO Övriga marknader. GARO har ett brett sortiment och är marknadsledande inom ett flertal produktområden. Koncernen omsatte 2018 MSEK 902 och har ca. 400 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö.

Affärsidén är att "med fokus på innovation, hållbarhet och design utvecklar GARO lönsamma helhetslösningar för elbranschen".

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/