Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

GARO

GARO

Ny VD och koncernchef för GARO

17:00 / 4 May 2017 GARO Press release

Carl-Johan Dalin har utsetts till ny VD och koncernchef för GARO AB att efterträda Stefan Jonsson som efter många år i bolaget går i pension under hösten 2017. Carl-Johan Dalin tillträder tjänsten under hösten 2017. Han kommer närmast från Draka Kabel Sverige AB där han varit VD sedan mars 2014. Carl-Johan Dalin är civilingenjör och har under sina 14 år i Draka Kabel Sverige innehaft ett flertal positioner, bland annat som teknikchef.

Stefan Jonsson har varit VD och koncernchef i bolaget i mer än 20 år och har i år fyllt 64 år. Stefan har meddelat styrelsen att han vill gå i pension under 2017. Under hans tid som VD har bolaget haft en mycket stark utveckling och expansion. Stefan Jonsson kommer att stödja Carl-Johan Dalin under en övergångstid och står till valberedningens förfogande som styrelseledamot i GARO.
Anders Pålsson, styrelseordförande för GARO kommenterar: "Att Stefan Jonsson varit väldigt betydelsefull för GAROs utveckling råder det inget tvivel om. Vi har full förståelse för att Stefan vill lämna över stafettpinnen när han snart går i pension. Samtidigt är jag glad över att GARO hittat en synnerligen kompetent VD i Carl-Johan Dalin. Hans erfarenhet från branschen, marknadsorientering och ledarskap kommer väl till pass i bolaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya position."
 
 
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Pålsson, styrelseordförande: 070-320 32 02
Stefan Jonsson, VD och koncernchef: 070-588 66 73

Denna information är sådan information som GARO aktiebolag är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 maj 2017 kl. 17.00.
GARO är ett företag, som under eget varumärke, utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen och koncernen är organiserad i två affärsområden GARO Sverige, och GARO Övriga marknader. GARO har ett brett sortiment och är marknadsledande inom ett flertal produktområden. Koncernen omsatte 2016 MSEK 658 och har cirka 321 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö.

Affärsidén är att "med fokus på innovation, hållbarhet och design utvecklar GARO lönsamma helhetslösningar för elbranschen".

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/