Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

GARO

GARO

Ramavtal tecknat med Vattenfall avseende laddinfrastruktur

09:00 / 27 June 2016 GARO Press release

GARO har tecknat ett flerårigt ramavtal med Vattenfall för leverans och support av laddprodukter huvudsakligen avsedda för privatmarknaden

GAROs laddare är kompatibla med Vattenfalls operatörstjänst med vilka bolaget skapar ett system för att kunna hantera laddinfrastrukturen och för att kunna ta betalt för laddningen. Operatörstjänsterna innefattar bland annat tjänsterna "aktiv övervakning" och "ta betalt". Med hjälp av dessa tjänster kommer Vattenfall att snabbt kunna hantera fel för att säkerställa hög tillgänglighet och driftsäkerhet av boxarna.

Stefan Jonsson, VD på GARO kommenterar: "Vi är mycket glada över att Vattenfall har valt att teckna ett flerårigt ramavtal med GARO. Marknaden för elbilar och laddinfrastruktur växer oerhört starkt just nu. Vi är övertygade om att Vattenfalls operatörstjänster, som möjliggör ytterligare attraktiva tjänster kopplade till våra publika laddare, samt våra hemmaladdare kommer att tas emot positivt på marknaden".

"Vi ser Garo som en pålitlig leverantör med relevanta produkter av hög kvalitet som väl passar in i vårt affärsområde inom eldrivna transporter. Genom att ta denna operatörsroll så skapar vi ett hållbart system för att kunna hantera laddinfrastruktur och det blir enklare för kunderna att betala för sin laddning", säger Susanna Hurtig, chef E-mobility på Vattenfall.

        
För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Jonsson, VD GARO
Telefon: 0370 33 28 02
E-post: stefan.jonsson@garo.se 

Lars Kvarnsund, finansdirektör GARO
Telefon: 0370 33 28 03
E-post: lars.kvarnsund@garo.se 

Patrik Linzenbold, IR chef GARO
Telefon: 0708-252630
E-post: patrik.linzenbold@garo.se 

      
GARO är ett företag, som under eget varumärke, utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen och koncernen är organiserad i två affärsområden GARO Sverige, och GARO Övriga marknader. GARO har ett brett sortiment och är marknadsledande inom ett flertal produktområden. Koncernen omsätter cirka 550 Mkr och har cirka 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö.
Affärsidén är att "med enkelhet och design erbjuder GARO elbranschen de smartaste och lönsammaste lösningarna satta i system".

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/