Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Biovica

Biovica

Docent och överläkare Samuel Rotstein blir medicinska rådgivare till Biovica

08:30 / 22 May 2017 Biovica Press release

Uppsala, 22 maj 2017. Dr Samuel Rotstein kommer att agera som medicinsk rådgivare åt Biovica.

Dr Rotstein har varit verksam som onkolog i snart 40 år, är disputerad och innehar en docentur vid Karolinska Institutet. Han tjänstgjorde under flera år som klinikchef vid onkologiska kliniken Danderyds sjukhus där han tillsammans med medarbetare byggde upp och utvecklade en mycket uppskattad bröstcancerverksamhet. Som en av Sveriges främsta bröstonkologer hedrades han förra året med Bröstcancerföreningarnas Riksorganistion (BRO) Utmärkelse 2016. Samuel Rotstein arbetar nu som överläkare vid Radiumhemmet, Karolinska Universitetssjukhuset.

I rollen som medicinsk rådgivare till Biovica kommer Samuel Rotstein, med sin erfarenhet och kompetens, att bistå bolaget i dess omfattande kliniska studieprogram och utvecklingen av bolagets produkter.

"Vi är mycket glada över att ha knutit Samuel Rotstein till Biovica som rådgivare och ser fram emot samarbetet. Hans erfarenhet inom onkologi med inriktning mot bröstcancer kommer att vara mycket värdefullt för Biovica och i förlängningen för patienterna. Vår målsättning är att genom vår teknologi bidra till att patienterna får bästa möjliga behandling", säger Anders Rylander, VD Biovica.

"Jag ser fram emot att arbeta med Biovica. När cancerbehandlingarna blir fler och mer individanpassade ställs större krav på bättre diagnostik och bättre utvärderingsmetoder för att ge den enskilde patienten den optimala behandlingen", säger Dr Samuel Rotstein.

Om Biovica

Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Biovicas DiviTum® teknologi mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier framgångsrikt visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv. Biovicas vision är att möjliggöra bästa möjliga behandling för cancerpatienter från första behandlingsdagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut samt med läkemedelsföretag som utvecklar nästa generations cancerterapier. Biovica är ISO 13485 certifierat. DiviTum® är CE-märkt och registrerat hos Svenska Läkemedelsverket. Utsedd Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Läs mer: www.biovica.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/