UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce: THQ Nordic

10:53 / 1 mars 2018 Article

Vi välkomnar idag THQ Nordic som nytt bevakat bolag på Introduce.

Spelutvecklare samt förläggare med fokus på PC- & konsolmarknaden

THQ Nordic förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Kärnaffärsmodellen består i att förvärva etablerade spelvarumärken och successivt förädla dem. Mycket av THQ:s själ återfinns i entreprenören, grundaren och VD:n Lars Wingefors som vid 16 års ålder grundade Nordic Games, det vi idag förknippar med THQ Nordic. 2013 blev en game changer när merparten av dagens varumärksportfölj förvärvades från amerikanska THQ Inc:s konkursbo. I början av 2018 förvärvades välkända Koch Media vilket spetsar spelutvecklingen samt ger bolaget en större förlagsverksamhet.


VD: Lars Wingefors
Ordförande: Kicki Wallje-Lund
Bransch: Informationsteknik
Börsvärde: Ca. 12 000 MSEK
Lista: Nasdaq First North
Ticker: THQN B


Se vår inledande analys av bolaget här.

Vi avser även att återkomma med en inledande videointervju med bolagets VD.

Läs mer och följ bolaget på Introduce här, såsom bolagsbeskrivning, pressmeddelanden, kalender och analyser. Genom att trycka på "Följ bolaget" på bolagets sida kan du löpande få uppdateringar via e-post om  t.ex. våra analyser och intervjuer.