UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce v.15

12:31 / 13 april 2017 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta händelserna hos bolagen på Introduce.se. Här följer ett axplock.I tisdags välkomnade vi techbolaget Bambuser som nytt bevakat bolag på Introduce.  

Bambuser tillhandahåller en plattform för interaktiva livevideosändningar som gör det möjligt för användaren att streama livevideo från mobiltelefonen och webbkameran till internet. Tjänsten används av flertalet större mediehus så som exempelvis AP och Aftonbladet.

Bolaget genomför just nu en nyemission av aktier och ägarspridning för att främja Bambusers fortsatta tillväxt och utveckling. I samband med detta har bolaget även ansökt om listning på Nasdaq First North.

För fullständig information, se informationsmemorandum och anmälningssedel här.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningskurs 9,20 SEK per aktie
  • Teckningsperiod 11 april - 25 april 2017
  • Planerad första dag för handel 5 maj 2017
  • Likviddag 2 maj 2017

I samband med listningen och den pågående nyemissionen kommer VD Hans Eriksson att hålla investerarpresentationer nedanstående datum på Remiums kontor i Stockholm. 

19 april, kl. 12-13
20 april, kl. 12-13

För mer information om presentationerna samt kostnadsfri anmälan, klicka här.

Intervju med VD Hans Eriksson

Vi publicerade även en inledande videointervju med Bambusers VD Hans Eriksson som berättar kortfattat om sin egen bakgrund samt historien bakom bolaget. Vidare beskriver han marknaden och vilka som är de bakomliggande drivkrafterna. Intervjun berör också bolagets produktportfölj samt hur intäktsmodellen ser ut innan den avslutas med en bakgrund till listningen, vad pengarna skall användas till samt varför man skall investera i bolaget.


Vi kommer att släppa vår första analys strax efter bolagets halvårsrapportering den 23 augusti och uppdaterar då även bolagets nyckeltal på sidan.


 

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium.  

Denna vecka har vi screenat fram småbolag på Introduce som har ett EV/EBIT om högst 10x samt en direktavkastning om minst 5%, baserat på våra estimat för helåret 2017e. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


 

Greiner Bio-One GmbH skickade på torsdagen ut ett pressmeddelande på morgonen som  meddelade att man höjer sitt kontanterbjudande på Vigmed Holding AB, från 1,00 kr per aktie till 1,20 kr/aktie.
Acceptperioden förlängs i och med detta till och med 27 april kl. 17. 


 

Kommande investerarpresentationer

Bambuser Ons 19/4 kl. 12
Bambuser Tors 20/4 kl. 12
Atrium Ljungberg Fre 21/4 kl. 12
Fortnox Tor 27/4 kl. 12 FULLT
Bredband2 Fre 28/4 kl. 12


Förväntade utdelningar v.16


 
*X-datumet visar första handelsdagen då aktien handlas exklusive utdelning, d.v.s. du måste ha köpt aktien senast handelsdagen innan för att få rätt till utdelningen. På motsvarande sätt kan du först sälja innestående aktier tidigast på x-datumet om du önskar avyttra och ändå erhålla utdelningen. Teoretiskt sett kommer således bolagets förväntade utdelning att särskiljas från aktiekursen på x-datumet.


 Rapportkalender v.16


Peter kommenterarVår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan två analyser i sin artikelserie "Peter kommenterar":

"Inköpschefer nära rekordnivå" och "Går USA med förlust?"


Avslutningsvis har vi även tittat på de insynstransaktioner som gjordes under respektive föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes för v.14.


Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Ha en trevlig påskhelg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com