UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce v.14

17:23 / 7 april 2017 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta händelserna hos bolagen på Introduce.se. Här följer ett axplock.Intervaccs VD Jan-Ingmar Flock ringde i börsklockan hos Nasdaq på fredagsmorgoen, då bolaget började handlas på First North.

 

Intervacc är ett life science-bolag som utvecklar, marknadsför och säljer vacciner och läkemedel för djurhälsovård. Bolaget har dels befintlig försäljning via dotterbolaget Nordvacc samt bedriver även utveckling av vaccin. Intervaccs huvudprodukt är vaccinet Strangvac® som skyddar mot hästsjukdomen kvarka. Efter många års forskning och utveckling befinner sig Intervacc i slutskedet av utvecklingen av Strangvac®. Bolaget är även igång med en ny vaccinkandidat mot en allvarlig streptokockinfektion på grisar.

Se vår inledande videointervju med VD Jan-Ingmar Flock här.

Vi kommer att släppa vår första analys strax efter bolagets Q1-rapportering den 25 maj och uppdaterar då även bolagets nyckeltal på sidan.


Vi publicerade en analys i veckan på Aqeri, som släppte sin bokslutskommuniké 31 mars. 

Här följer ett utdrag:

"Under det andra halvåret 2016 uppgick omsättningen till 17,8 MSEK (19,4), motsvarande en tillväxt om -12% jämfört med samma period ifjol. Vår prognos var 26,2 MSEK. Bruttomarginalen blev 43,8% (28,4), klart över vårt estimat om 34%. Till synes har bolaget fokuserat på kvalitativ försäljning med god bruttomarginal. Rörelseresultatet blev -1,9 MSEK (5,1), motsvarande en rörelsemarginal om -14% (-26), vilket var något högre än vår prognos om -1,1 MSEK. Rörelseresultatet belastades dock med uppskattningsvis knappt 2 MSEK till följd av en uppgörelse med tidigare VD. Således uppgick det underliggande resultatet till cirka 0 MSEK, alltså klart bättre än väntat."

Bolaget handlas just nu till EV/EBIT 20,3x, baserat på våra estimat för helåret 2017e.

Läs mer om bolagets nyckeltal.

Läs hela analysen här.


 

Förväntade utdelningar v.15

 Inga utdelningar förväntas under nästa vecka bland våra bevakade bolag på Introduce. 


Peter kommenterar


Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckantvå analyser i sin arserie Peter kommenterar: "Serviceprisökningarna visar vägen" och "Om storbolagens värdering".


Avslutningsvis har vi även tittat på de insynstransaktioner som gjordes under respektive föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes för v.13.


Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Ta hand om er. Våra tankar går till de drabbade och dess anhöriga i dagens tragiska händelse.


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com