UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Industrivarurelaterade småbolag med hög rörelsemarginal (2017e)

10:24 / 6 april 2017 Article

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium.  

Denna gång har vi screenat fram de industrivarurelaterade bolag på Introduce som har en rörelsemarginal om minst 10 %, baserat på våra estimat för helåret 2017e. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.

 


SinterCast tillhandahåller processtyrningslösningar och kunnande för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI) vilket är ett höghållfast anpassat gjutjärn som förbättrar effektiviteten i komponenter som används i personbilar, tunga fordon och komponenter för industriell kraft.

Här kan du läsa vår senaste analys angående bolagets Q4-rapport som vi publicerade 6 mars:

SinterCast handlas nu till EV/EBIT om 19,6x enligt våra estimat för 2017e.


CTT Systems utvecklar och marknadsför fuktkontrollsystem för kommersiella flygplan. Bolagets kunder är flygbolag samt flygplanstillverkare och deras underleverantörer. Bolagets huvudprodukter är Zonal Drying™, som är ett system för avfuktning av flygplansutrymmet, Cair System™, ett system som höjer luftfuktigheten i flygplanskabinen och Crew Humidifiers, som höjer luftfuktigheten i besättningens viloutrymmen och cockpit.

Bolaget handlas nu till ett P/E-tal om 46,9 för 2017e.

Läs vår senaste analys angående bolagets Q4-rapport som vi publicerade 20 februari.

Bolagets VD Torbjörn Johansson höll även en bolagspresentation på Remiums kapitalmarknadsdag den 28 mars, som går att se här i efterhand.


 

Railcare arbetar med järnvägsunderhåll i främst Skandinavien och i Storbritannien med fokus på hantering av kablar och överskottsmassor, snöröjning på järnväg, renovering av järnvägstrummor, maskinbyggnation, tillhandahållande av dragfordon för entreprenader samt uthyrning av lok, vagnar och personal.

Den 1 mars publicerade vi vår senaste analys på bolaget, avseende deras Q4-rapport.

Railcare handlas just nu till EV/EBIT 11,6x, enligt våra estimat för helåret 2017e.