UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce v.12

17:15 / 24 mars 2017 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta händelserna hos bolagen på Introduce.se. Här följer ett axplock.


Remium Kapitalmarknadsdag

Tisdag 28 Mars  09.00 - 16.00


Seamless meddelade i måndags att bolaget har som ett förslag att särnotera affärsområdet SDS (Transaktionsväxeln), läs pressmeddelandet här. Nedan följer ett utklipp från vår analytikers kommentar på förslaget. Hela kommentaren finns att läsa här.

SDS särnoteras på First North

Igår meddelade Seamless, i samband med kallelsen till årsstämman, att styrelsen föreslår en särnotering av affärsområde SDS (Transaktionsväxeln) på First North. Avknoppningen görs i syfte att synliggöra värdet i denna lönsamma division samt för att säkra finansiering för fortsatta satsningar inom SEQR.

Enligt proforma omsatte SDS under fjolåret 96 MSEK (90) med en EBIT om 32 MSEK (27), motsvarande en rörelsemarginal om 34% (30). Affärsområdet växte med 131% under 2015, delvis hårdvarudrivet, och lyckades under 2016 öka på volymen ytterligare något. Marginalen förbättrades vilket förklarades av en högre andel mjukvara i försäljningsmixen.

Affärsområdet består delvis av de slagiga hårdvaruintäkterna, vars andel är okänd, samt av den förmodat stabila mjukvaruaffären med goda marginaler. Tillväxten har varit koncentrerad till 2015 och utslaget på de senaste fem åren har den uppgått till 17% i snitt.

Seamless nuvarande aktieägare kommer att erhålla inköpsrätter för aktier i SDS, vilka kommer att handlas OTC. Priset på SDS är hittills okänt men vi antar 250 MSEK i detta exempel, motsvarande knappt 8x EBIT, där det eventuella övervärdet tillfaller Seamless nuvarande aktieägare via inköpsrätterna.

Vi har också passat på att intervjua bolagets VD Peter Fredell som svarar på frågor om den nya appen Seqr Go! - Seqr for teenagers. Han förklarar varför det är nödvändigt med en separat app för den yngre målgruppen och hur den skiljer sig från den vanliga Seqr appen.

 

Vi har även låtit Peter Fredell berätta om förslaget att särnotera affärsområdet SDS. Han förklarar vad det innebär för aktieägarna och andra anledningar till att bolaget vill särnotera SDS.

 


Vi har intervjuat GHP:s VD Daniel Öhman som börjar med att kommentera det fjärde kvartalet, vidare beskriver han den positiva utvecklingen i Förenade Arabemiraten, vad han mest nöjd med under fjolåret, hur den politiska debatten åter tagit fart, samarbetet inom vårdsamverkan samt bolagets finansiella ställning. Intervjun avslutas med hans syn på vilka utmaningar och möjligheter som finns under 2017.

 


Det första testet av Botnia Explorations guldmineralisering Fäbodtjärn i Bolidens smältverk Rönnskär gav mycket positiva besked. Resultatet tyder på att företagen tillsammans kan ha hittat en alternativ kvartsleverantör för Boliden - och samtidigt utvinna både guldinnehåll och kvarts i Botnias guldfyndigheter i Vindelgranseleområdet i Västerbotten.

Detta meddelade bolaget genom ett pressmeddelande igår, klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.


Vi har i veckan gjort en nyckeltalsscreening där vi screenat fram de bolag på Introduce som har en omsättningstillväxt om minst 25 % samt ett EV/EBIT om högst 15x, baserat på våra estimat för helåret 2017e.

Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.

 

 

 


Teknisk analys av OMXS30

Introduce försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som ofta framkommer i bolagens egna tekniska analyser.


 

Trenden för OMXS30 har sedan juni förra året varit tydligt uppåtgående. Indexet har stigit med hela 26% och MA50 har noterats över MA200 sedan september. 

Den 16:e mars testade indexet den psykologiska motståndsnivån 1600,00. I samband med detta uppvisade en negativ divergens i RSI-indikatorn vilket resulterade i en rekyl ned till den gamla toppen på 1553,60 som testades idag. Denna nivå sammanfaller även med MA50(1559,60) som vid flera tillfällen agerat stöd sedan trenden startade i juni.

Så länge inte denna stödnivå punkteras talar det mesta för en fortsatt positiv kursutveckling där närmsta motstånd är vid toppen på 1603,10 samt 127,2% fib-nivå (1632,00) och 161,8% fib-nivå (1668,00).

På nedsidan skulle en etablering under MA50 och stödet på 1553,60 kunna leda till en djupare rekyl ned till nästa stödnivå vid 1500,00 och eventuellt MA200 som idag noteras på 1461,10.

Motstånd: 1603,10 / 1632,00 / 1668,00
Stöd: 1553,60 / 1500,00 / 1461,10

 


 

Förväntade utdelningar v.13


Peter kommenterar

 

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan en analys om Brexit i sin artikelserie Peter kommenterar: Vad följer efter Brexit?


Kommande investerarpresentationer

B3IT Ons 5/4, kl.12


Avslutningsvis har vi även kollat på de insynstransaktioner som gjordes under respektive föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes för v.11.


 Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com