UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce - Seamless

15:52 / 7 december 2017 Article

Vi välkomnar idag Seamless som nytt bevakat bolag på Introduce.

Seamless 

Seamless är ett globalt mjukvarubolag specialiserat på teknologilösningar för mobila betalningar. Verksamheten kan delas in i tre delar: betalningsplattformen SEQR för mobilen, mobil- och digitalbetalteknikleverantören MeaWallet samt tillhandahållande av fysisk och elektronisk distribution av e-produkter inom eProducts/Distribution. Ambitionen är att SEQR ska avyttras, och det i närtid. 

MeaWallet erbjuder en mobil tjänsteplattform för mobila och digitala betalningar, vilken möjliggör HCE (Host Card Emulation)/Tokenization och Masterpass. Plattformen kan hantera båda inhemska och internationella betalningar. Tokenization innebär att känsliga dataelement ersätts med unika identifikationskoder vilka innehåller nödvändiga data utan att riskera dess säkerhet. Processen används för att öka säkerheten vid mobila och digitala betalningar. HCE är en mjukvarulösning som genererar virtuella kort.

Seamless eProducts tillhandahåller fysisk och elektronisk distribution av e-produkter såsom distribution av elektroniska kontantkort (påfyllnadskoder) och andra elektroniska produkter via detaljister, banker och onlinekanaler. Verksamheten kännetecknas av låga bruttomarginaler men kräver i gengäld begränsat med kapital. eProducts utgör cirka 90% av koncernens försäljning. Divisionen är verksam i Sverige, Danmark och Lettland (ska avyttras).


VD: John Longhurst
Ordförande: Tomas Jalling
Bransch: Informationsteknik
Börsvärde (2017-12-07): 100 MSEK
Lista: Small Cap
Ticker: SEAM


Läs mer om bolaget på Introduce här, såsom bolagsbeskrivning, pressmeddelanden, kalender och analyser. Tryck på "Följ bolaget" på bolagets sida för att i framtiden löpande få uppdateringar om analyser och intervjuer.