UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce v.3

16:45 / 20 januari 2017 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se.


I vanlig ordning började vi veckorna med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under respektive föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes för v.2.

 


 

Analys - Intervju - Teknisk analys

Vigmed beviljas sitt första viktiga patent i Kina, detta meddelades i måndags genom ett pressmeddelande. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

"Det kinesiska patentverket (State Intellectual Property Office - SIPO) har meddelat Vigmed att de avser bevilja Bolaget ett patent för sin nålskyddade lösning som finns i produktlinjerna CLiP® och SWiTCH."


Analys - Intervju - Tekniska analys

CTT Systems blev vald som leverantör av luftfuktarsystem till Boeing 777X, detta meddelade bolaget i ett PM under fredagen. Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.

"CTT SYSTEMS AB ("CTT"), ledande leverantör av produkter för aktiv reglering och styrning av luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed att Boeing valt CTT som leverantör av luftfuktarsystem till flight deck, crew rests och två kabinzoner till Boeing 777X. CTT är direktleverantör till Boeing. CTTs produkter kommer att vara tillval, SFE (Supplier Furnished Equipment). Garanterat ordervärde saknas således. CTT räknar med de första intäkterna till testflygplan 2018."


 

Analys - Intervju - Teknisk analys

I mitten av december slöt Nuevolution ett betydande avtal med det spanska läkemedelsbolaget Almirall och vår analytiker har nu givit ut en uppdaterad analys av bolaget. Läs hela analysen här.

"Avtalet ger Nuevolution en initial förskottsbetalning om 11,2 MEUR motsvarande ca 109 mkr. I samarbetsavtalet finns även vidare utvecklings- och regulatoriska milstolpsbetalningar på upp till 172 miljoner euro motsvarande cirka 1,7 miljarder SEK. Om allt faller väl ut kan det även tillkomma ytterligare kommersiella försäljningsmilstolpar om upp till 270 miljoner euro motsvarande cirka 2,6 miljarder SEK."


Vi har gjort två nyeltalsscreeningar bland bolagen på Introduce. I den ena har vi screenat fram bolag med hög förväntad avkastning på eget kapital baserat på Remiums prognoser för helåret 2016. Observera att aktiekurserna är per 31/12 2016.

 

I den andra har vi screenat fram de tio småbolag på Introduce med lägst EV/EBIT och en EPS-tillväxt om minst 20%, baserat på Remiums prognoser för helåret 2016.

  Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


Kommande investerarpresentationer

TagMaster, 27/1 12.00 FULLT
MSAB, 31/1 08.00
Concordia, 2/2 12.00 FULLT
Uniflex, 2/2 14.30
Lammhults, 8/2 14.30
Pricer, 10/2 12.00 FULLT


 

Peter kommenterar

 

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan en analys av Storbritanniens höga inflation och underskott i stadsbudgeten i sin artikelserie Peter kommenterar: Det brittiska dilemmat


 

Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com