UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce v.2

17:55 / 13 januari 2017 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se.


I vanlig ordning började vi veckorna med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under respektive föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes för v.1.


 

Bokslutskommuniké för Probi AB presenteras den 24 januari 2017. På grund av mycket stark organisk tillväxt i Probi AB och att det nyligen förvärvade dotterbolaget Probi USA Inc. (Nutraceutix) inkluderas för första gången, publiceras preliminär finansiell information för kvartalet och helåret 2016 före rapporten.

Nettoomsättningen ökade med 158 MSEK och uppgick till 194 MSEK (36) i det fjärde kvartalet. 82 MSEK av ökningen utgör organisk tillväxt jämfört med motsvarande period 2015. Till viss del drivs den organiska tillväxten av lageruppbyggnad hos en kund i USA. 76 MSEK utgör nettoomsättning i Probi USA Inc, som inkluderats för perioden oktober-december. Rörelseresultatet ökade med 40 MSEK och uppgick till 44 MSEK (4).

Läs hela pressmeddelandet här.


 

Vi har gjort två nyckeltalsscreeningar bland bolagen på Introduce. I den ena har vi screenat fram bolag med ett P/E-tal om högst 12x samt en EPS-tillväxt om minst 50%, baserat på Remiums prognoser för helåret 2017.

I den andra har vi screenat fram bolag med hög förväntad direktavkastning baserat på Remiums prognoser för helåret 2016. Observera att aktiekurserna är per 31/12 2016. 

Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


Rapportkalender januari


Teknisk analys OMXS30 - Vänder upp från nedre bollingerbandet

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.


Den långsiktiga trenden i OMXS30 är positiv då indexet har stigit med 12% under de senaste tolv månaderna och kursen befinner sig över MA200 sedan augusti förra året.

I mitten av december noterades en ny topp för 2016 på 1553,60 och indexet har sedan dess befunnit sig i en rekyl. Idag fann kursen stöd på 1501,00 vid nedre bollingerbandet där den sedan vände upp och nu noteras på 1516,00. 
En stark stängning idag skulle vara en indikation på att den negativa rekylen kan vara färdig och att förra årets högsta notering på  1553,60 nu ska test

as. Vid ett utbrott över denna nivå ligger nästa motstånd vid 127,2% fib-nivå (1579,00) samt 161,8% fib-nivå (1611,00).

På nedsidan finner vi stöd vid 1491,20, strax under dagens lägsta notering och skulle den stödnivån punkteras finns det risk för att även nästa stöd vid 1461,70 kommer att testas.

Motstånd: 1553,60 / 1579,00 / 1611,00
Stöd: 1491,20 / 1461,70


 

Peter kommenterar

 

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan två analyser i sin artikelserie Peter kommenterar: Aktier - det långa perspektivet och Vart ligger botten för pundet?


 

Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig långhelg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com