UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Nytt bevakat bolag på Introduce - Wifog

13:41 / 25 januari 2017 Article

Vi välkomnar idag Wifog som nytt bevakat bolag på Introduce.


Wifog
 är ett ungt innovativt företag, med ursprung som teleoperatör, verksamt på en snabbväxande mobil marknad inom effektannonsering. Wifog är en service provider med en incitamentsdriven affärsmodell där kunderna erbjuds att konsumera reklam via Wifogs mobil- och webbplattform, mot en ersättning i form av t.ex. sänkt mobilräkning, återbäring av onlineköp och erhållna presentkort hos medverkande annonsörer. 

Den grundläggande tanken är att många av konsumentens köp, handlingar och intressen har ett värde för bolag och varumärken. Detta värde hjälper Wifog sina användare att realisera och samtidigt skapa en effektiv kanal för företag att nå, kommunicera och segmentera konsumenter.

Bolaget har i dagsläget 30 000 aktiva användare i Sverige och räknar med en kraftig tillväxt av användarbasen framöver, med hjälp av partnersamarbeten, såväl i Sverige som internationellt. 

Under andra kvartalet 2016 ingicks ett strategiskt viktigt partneravtal med Tele2 avseende Wifogs plattform, i ett första steg för Comviqs kontantkortskunder. 

Wifog ser andra tänkbara samarbeten med partners med stora kunddatabaser, t.ex. inom el, drivmedel, bredband och TV. Bolaget ser ett intresse att licensiera ut sin plattform både under eget namn men även under en så kallat ”White Label” som innebär att kunder hyr plattformen av Wifog och driver den under sitt eget namn.

Wifog har i dagsläget fyra affärsområden; videoreklam och banners, Wifog Plus (reklamfritt mobilabonnemang avsett för tidigare Wifog-abonnenter), marknadsundersökningar, återbäring vid onlineköp (refunding).

Den svenska mobila annonsmarknaden började först ta fart 2015 och omsatte då 10 MDSEK men beräknas att omsätta cirka 13 MDSEK under 2017, motsvarande en årlig tillväxt om 14%. Den globala mobila annonsmarknaden beräknas omsätta 95 MDUSD 2018 vilket motsvarar en årlig tillväxt om 30%.

Wifogs aktie har kortnamn "WIFOG" och handlas på First North sedan hösten 2015.

Läs mer om bolaget här, såsom bolagsbeskrivning, nyckeltal, kalender- och ägardata, kursgraf samt mäklarstatistik.

Läs även vår inledande analys på bolaget här. Vi återkommer med en ny analysuppdatering strax efter att bolaget har släppt sin bokslutskommuniké (31 jan).

Intervju med VD Peter Håkansson
Wifogs VD Peter Håkansson berättar först om bolaget och sin egen bakgrund. Därefter svarar han på frågor om hur marknaden ser ut för reklamfinansierad konsumtion, hur fördelningen av bolagets största intäktsben kommer se ut framöver, hur White Label-licensiering av bolagets plattform fungerar, samt blickar avslutningsvis framåt angående Wifogs främsta tillväxtområden. 

 

Tryck på "Följ bolaget" på bolagets sida för att i framtiden löpande få uppdateringar om analyser och intervjuer.