UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se - v.39

17:35 / 30 september 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


I vanlig ordning började vi veckan med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes här.


JaysAnalys - Intervju - Teknisk analys

Jays släppte idag, fredag, sin delårsrapport (Q1 maj-juli).  Våra analytiker estimerade att intäkterna skulle vara oförändrade jämfört med samma period föregående år (11,4 MSEK), utfallet blev 8,9 MSEK. Rörelseresultatet (EBITA) landade på -4,6 MSEK, estimerat var -3,1 MSEK. Vi följer upp nästa vecka med en uppdaterad analys.

Läs hela pressmeddelandet här.


 

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna gång har vi tagit en titt på bemanningsbolagen på Introduce. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


 

Under onsdagen släppte Maxkompentens sin kvartalsrapport (Q1). Vi följde upp detta med att under torsdagen publicera en analys på bolaget. Omsättningen uppgick till 33,6 MSEK, våra estimat var 35,2 MSEK.

Läs hela analysen här.


 

PolygieneAnalys - Intervju

Fitnessklädmärket Dcore meddelade under tisdagen att de kommer storsatsa på Polygienes metod för odörkontroll. Nedan följer ett utdrag från pressmeddelandet:

"Satsningen på luktkontroll innebär att klädtillverkaren Dcore behandlar omkring 90 procent av de träningsplagg som de producerar och säljer med Polygienes metod för odörkontroll. Dcore är framförallt kända för gym- och fitnesskläder som säljs på nätet. Nu breddar Dcore produktutbudet och kläderna kommer även att säljas via fysiska butiker som ett komplement till e-handel."

Läs hela pressmeddelandet här.NolatoAnalys - Intervju - Teknisk analys

Nolato förvärvade i veckan det schweiziska bolaget Treff. Företaget tillverkar förbrukningsmaterial för diagnostik inom sjuk- och egenvård och tekniskt avancerade precisionskomponenter till olika industrisegment. Nedan följer ett uttalande från Nolatos koncernchef Christer Wahlquist:

"Genom förvärvet får vi egen närvaro i den tysktalande delen av Europa. Det öppnar dörren till ett stort antal nya och internationellt ledande kunder, inte minst inom medicinteknik, varav flera redan idag är befintliga kunder till Treff."

Läs hela pressmeddelandet här.


 

Moberg Pharma - Analys - Intervju - Teknisk analys

Sedan i juli har Moberg Pharma varit i en positiv trend. Vi publicerade under torsdagen en teknisk analys på bolaget. Här följer ett utdrag från analysen:

"En positiv divergens utlöstes den 27 juni, aktien noterade en lägre kursnotering (30,10 kr) i samband med en högre Moneyflow notering (18,57) jämfört med den senaste lågpunkten som noterades den 10 maj"

Läs hela tekniska analysen här.


Peter kommenterar

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan om lastbilsförsäljningen i USA och Eurozonen i sin artikelserie Peter kommenterar: Lastbilar - motstridiga trender


 

Kommande investerarpresentationer

Gaming Corps, 4/10, kl. 12 (Fullt)

Uniflex, 18/10, kl. 14.30

MSAB, 21/10, kl. 08.00

Avensia, 21/10, kl. 12.00


 

Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com