UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se - v.38

17:30 / 23 september 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


I vanlig ordning började vi veckan med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under föregående vecka.  Se vilka transaktioner som gjordes här.


 
Greater Than - Analys - Intervju - Teknisk analys

Greater Than släppte i tisdags ett pressmeddelande om att joint venture-samarbete har inletts med Moderna Försäkringar, läs det här.

Bolagets VD Liselott Johansson kom förbi oss sedan och spelade in en videointervju med anledning av denna nyhet. Hon inleder med att berätta om det nyligen annonserade samarbetet med Moderna Försäkringar, det erhållna konvertibla lånet från Holmgrens Group samt avslutningsvis hur framtiden för bolaget ser ut.


 

INVISIO - Analys - Intervju - Teknisk analys

INVISIO fick en större order på fredagen från det brittiska försvaret, vilket är den andra i raden för landets hörselprogram. Ordervärdet uppgår till cirka 22 Mkr och leveranser kommer att ske under 2017. Utrustningen kommer att användas av brittiska flottan, flygvapnet och arméns reservstyrkor. 

Läs hela pressmeddelandet här.

För 16e estimerar våra analytiker en EPS-tillväxt om 65,1 %, bolaget handlas nu till EV/EBIT 32,3 (16e). Notera att dessa estimat är oreviderade.


 


NuevolutionAnalys - Intervju - Teknisk analys

Biotech-bolaget Nuevolution höll bolagspresentation hos Remium under onsdagen och vi passade på att spela in en ny intervju (på engelska) med bolagets VD Alex Haahr Gouliaev.

Nuevolution´s CEO Alex Haahr Gouliaev summarizes the development during the fiscal year 2015/16. Then he answers questions about the reason behind the increased total expenses despite declining revenues, status of the RORγt invesrse agonist program, comments about the Allergan´s acquisition of Vitae Pharmaceutical, status and the main challenges of Nuevolution´s other programs, and finally what kind of news flow investors can look out for in the remainder of 2016.


 

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna gång har vi tagit en titt framåt kring helårsestimaten för 2018 för våra bevakade bolag och sorterat de efter EPS-tillväxt om minst 30%. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.

 


 

FastPartner - Analys - Intervju - Teknisk Analys

Under det senaste året har FastPartner varit i en positiv trend. Vi publicerade under onsdagen en teknisk analys på bolaget. Här följer ett utdrag från analysen:

"FastPartner har det senaste året genererat en uppåtgående rörelse om cirka 24 %. MA200 är uppåtlutande, detta indikerar att den underliggande trenden är positiv. Aktien har precis brutit det tidigare motståndet 153,50 kr som utgörs av fib-nivå 61,8 %"

Läs hela tekniska analysen här.

 


 

Polygiene - Analys - Intervju

Polygiene meddelade i mitten av veckan att de ingått ett strategiskt partnerskap med sydkoreanska Fogni för odörfritt fyllandsmaterial i hemtextilier och möbler. 

“Partnerskapet med Fogni breddar och stärker Polygienes närvaro på marknaderna för hemtextil, sjukhus, sängar och möbler i regionen,” säger Christian von Uthmann, vd, Polygiene

Läs hela pressmeddelandet här.


 

Swedol - Analys - Intervju - Teknisk analys

Swedol publicerade sin försäljningsutveckling för augusti. Försäljningen uppgick till 211,3 Mkr (111,0), en ökning med 90,4% jämfört med motsvarande period föregående år. Exklusive förvärvet av Björnkläder Intressenter AB (Grolls) landade försäljningen på 131,5 Mkr (111,0), vilket är en ökning med 18,5 % jämfört med augusti 2015. 

För räkenskapsårets första åtta månader (januari – augusti 2016) visade bolaget på en försäljningsökning på 32,7 % till 1 232,1 Mkr (943,8), exklusive Grolls ökade försäljningen med 11,8 %.

Läs hela pressmeddelandet här.


Tethys Oil - Analys - Intervju - Teknisk analys

Styrelsen i Tethys Oil har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma den 25 oktober för att fatta beslut om ett inlösenförfarande om 3,00 SEK per aktie, motsvarande en värdeöverförning till aktieägarna på totalt cirka 103 miljoner SEK. Här följer ett utdrag från pressmeddelandet:

"Beaktande bolagets mål om kapitalstruktur finner styrelsen att det finns utrymme att skifta ut ytterligare kapital till aktieägarna och samtidigt ha kvar tillräckligt med kapital för bolagets fortsatta tillväxt."

Läs hela pressmeddelandet här


 

Peter kommenterar

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker

Vår chefsanalytiker Peter skrev idag fredag om hur det är möjligt att de svenska kostnadsökningarna i boendet genomsnittligt varit negativa de senaste tjugo åren samtidigt som huspriserna ökat 4,3 gånger: Deflation i boendet. 


Kommande investerarpresentationer

Gaming Corps, 4/10, kl. 12


 

Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com