UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se - v.37

17:20 / 16 september 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.seSom vanligt började vi veckan med att tillbakablicka på de insynstransaktioner som gjordes under föregående vecka. När nu kvartalsrapporterna är publicerade för så gott som samtliga bolag är det återigen möjligt för insiders att agera. Se vilka transaktioner som gjordes här.


 

SJR publicerade sin kvartalsrapport den 31 augusti och den visade på en tillväxt på drygt 6%. Läs vår uppdaterade analys av rapporten. Vi har också passat på att träffa bolagets VD Per Ogunro och ställt lite frågor om vad han tycker om kvartalet men kanske mer intressant hur branschen förändrats genom åren och vart SJR befinner sig idag och vart de är påväg. SJR handlas nu med en direktavkastning på 7% 16e

 


Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium. Denna gång har vi tagit en titt på fastighetsbolagen och sorterat de efter price/book. Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.


 

Under veckan har Magnolia Bostad genomfört tre fastighetsaffärer. Den14;e september pressmeddelade Magnolia om två försäljningar, 217 lägenheter såldes i Örebro samt 267 lägenheter i Eskilstuna. Bolaget förvärvade fastigheten Filborna bestående av drygt 26 700 kvm mark i Helsingborg. 


 

  

Återköp av aktier
Addtech har den 15:e september återköpt 300 000 B-aktier till en genomsnittskurs om 132,00 kr. Addtechs totala innehav av egna aktier efter återköpet uppgår till 1 540 000 B-aktier. Bolaget värderas förnärvarande till P/E 22,8 16e.

Denna fredag publicerade vi en teknisk analys på bolaget. Läs hela tekniska analysen här.


 

'

Förvärv Skomø A/S
Lagercrantz Group förvärvade under veckan det danska bolaget Skomø A/S. Skomø utvecklar, tillverkar och marknadsför grafiskt kundanpassat profilmaterial. Kunder utgörs bl.a. av bilåterförsäljare, fastighetsmäklare och detaljhandelsföretag. Bolaget har sin verksamhet i Ebeltoft på Jylland och har en årlig försäljning om cirka 45 MDKK med god lönsamhet. VD för Lagercrantz Jörgen Wigh gav en kommentar:

"Skomø är ett bolag med en stark position i sin marknadsnisch och som därmed passar bra in i Lagercrantz. Vi ser mycket fram emot att stödja Skomø i sin fortsatta expansion."

Den 28:e juli publicerade vi en analys på Lagercrantz. För 16/17e estimerar våra analytiker en EPS-tillväxt om 7,2 %, bolaget handlas nu till EV/EBIT 17,8 (16/17e). Notera att dessa estimat är oreviderade.


Ny ordern från USA
Motion Display fortsätter sin expansion mot nya marknader och har fått sin största order hittills. Orderns storlek uppgår till 4,9 MSEK, att jämföra med t.ex. total omsättning 2014 på 7,1 MSEK och 11,4 MSEK 2015. Det är en ledande aktör inom trädgårdsmaskiner i USA so har lagt ordern under fjärde kvartalet i år. Jakob Nilsson, chef för Motion Display USA kommenterade ordern:

"Vi är mycket glada att se hur snabbt intresset för våra produkter ökar i USA. Den här ordern är bolagets i särklass största hittills. Det är tydligt att våra stora framgångar på Walmart leder till ökat intresse också inom andra segment av marknaden."

Intervju med VD Anna Engholm
Tidigare i augusti genomfördes en intervju med Motion Displays VD Anna Engholm där hon kommenterade det andra kvartalet och bolagets expansionsstrategi. Läs hela intervjun här


 

 

Peter kommenterar

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker

Vår chefsanalytiker Peter skrev tidigare i veckan om den amerikanska centralbanken i sin artikelserie Peter kommenterar: Vad styr FED?


Kommande investerarpresentationer

Nuevolution, Onsdag 21/9, kl. 12


Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.

Trevlig helg!


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.Erik Rolander

Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com