UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Bolag med minst 50% EPS-tillväxt samt max 10x EV/EBIT (2017E)

16:30 / 15 september 2016 Article

aktier

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium.

Denna vecka har vi screenat fram småbolag från alla branscher på Introduce som handlas till max 10x EV/EBIT (2017E) samt småbolag som har en EPS-tillväxt om minst 50 % (2017E). Vill du ha fler nyckeltal, räkna ut dina egna eller få en förklaring till varför prognosen ser ut som den gör så är det bara att klicka dig in på vår Screener och/eller det bolag du är intresserad av.

Nedan finner du ytterligare information om intressanta bolag som vi fann genom denna Screening.

 


 

Lovisagruvan - Analys - Intervju - Teknisk Analys

Den 9:e september publicerade vi en teknisk analys för Lovisagruvan. Här nedan finner du ett kort utdrag ifrån analysen:

"Lovisagruvan har sedan några år varit i en konsolideringsfas. Sedan februari i år har aktien varit i en positiv trend och nyss bröt MA50 igenom MA200 underifrån, vilket ses som en positiv signal. För tillfället befinner sig aktien i en kortsiktig positiv trend och har närmaste motstånd vid 38,88 kr. I år har aktien skapat en U-sväng i grafen vilket den också gjorde under 2014. Båda årens kursrörelser är väldigt snarlika, därför kan det vara intressant att se om denna utveckling fortsätter." 


Midsona - IntervjuAnalys - Teknisk Analys

Tidigare i sommar publicerade vi en analys på Midsona. Här följer ett utdrag från analysen:

"Nettoomsättningen under Q2 uppgick till 351 MSEK (223), vilket motsvarade en ökning om 57% jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Exklusive förvärv av Urtekram och valutakurseffekter minskade omsättningen med 3%. Minskningen berodde främst på avslutade försäljningsuppdrag i Norge samt lägre försäljning i Sverige och Finland för några varumärken inom kosttillskott. Försäljningen av Friggs återhämtade emellertid till stor del tidigare tappade volymer till följd av lanseringen av majskakor och återhämtning för riskakor."


 

 Pricer - Analys - Intervju - Teknisk analys

Den 23:e augusti publicerade vi en analys på Pricer. Omsättningen under 2Q16 var svagare än väntat. Estimerat var 232 MSEK medan utfallet var 12% lägre, 205 MSEK. Remiums analytiker estimerar att omsättningen faller på 797 MSEK för helåret 2016 samt 923 MSK för 2017E. Vi estimerade en EBIT på 23 MSEK, utfallet blev 16 MSEK. Estimerat för helåret 2016 beräknar vi att EBIT blir 57 MSEK och 98 MSEK (2017E).