UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se

17:05 / 3 juni 2016 Article


Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


gaming corps aktieanalys introduce.se

gaming corps introduce aktieanalys 

Veckan startade här på Introduce.se med en ny analys för Gaming Corps. Vår analytiker estimerar att bolagets omsättning hamnar på 2,6 MSEK (2016E) detta år samt 18,6 MSEK (2017E) följande år. Vi förväntar oss att bolaget presenterar ett EBITDA-resultat om –20,60 MSEK (2016E) samt -8,8 MSEK (2017E). Förra veckan publicerade vi även en teknisk analys för Gaming Corps.  


 

Inbjudan till Remiums Micro Cap-Dag 8 Juni 

Ta tillfället i akt att lyssna på befattningshavare från tio mycket intressanta bolag i olika sektorer inom micro cap-segmentet som presenterar sin verksamhet och vision. Välj ut de presentationer ni är mest intresserade av eller stanna hela dagen. Anmälan görs via länken nedan. Antalet platser är begränsat så anmäl er i god tid för att vara säkra på att få en plats. Micro Cap-dagen är kostnadsfri.

Vänligen anmäl dig senast 4 juni.

Anmalan


I måndags publicerade vi en textintervju med Diös VD Knut Rost. Nedan finner du ett kort utdrag ifrån intervjun. 

''Introduce.se: Hur skulle du vilja sammanfatta det första kvartalet? 

Knut Rost: Första kvartalet var bland de bästa kvartalen vi redovisat. Vi förbättrar vårt resultat på flera plan vilket innebär att vi gör bra saker inom flera områden. Hyresintäkterna och uthyrningsgraden förbättras till följd av ett ökat fokus på uthyrning och värdeskapande förvaltning. Kostnaderna minskar både när det gäller fastighetsrelaterade kostnader och när det gäller finansieringskostnader. En mer effektiv förvaltning med förbättrad kostnadskontroll samt det gynnsamma ränteläget och goda kapitalmarknads- och bankrelationer ligger bakom. På transaktionssidan till- och frånträdde vi de fastighetsaffärer som kommunicerades under fjärde kvartalet vilket medförde ett minskat fastighetsbestånd. Dessa transaktioner är en del av vår långsiktiga strategi att koncentrera vårt bestånd till rätt lägen i våra prioriterade orter vilket medför att vi kan effektivisera våra resurser ytterligare.''

Den 2 maj publicerade vi även en ny analys för Diös. Vi estimerar att bolagets omsättning hamnar på 1313 MSEK detta år (2016E) samt 1334 nästa år (2017E). Vår analytiker förväntar sig att bolaget presenterar ett driftnetto om 816,8 MSEK (2016E) och 838,6 MSEK (2017E).

Bolaget har en direktavkastning om 5,4 % (2016E)


Småbolag med EPS-tillväxt om minst 15 % & Dir. avk. om minst 3 % 2016E 

aktier

Varje vecka publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på Introduce.se. Samtliga nyckeltal baseras på prognoser som uppdateras kvartalsvis och är framtagna av analytiker på Remium.

Denna vecka har vi screenat fram småbolag från alla branscher på Introduce som har en EPS-tillväxt om minst 15 % samt bolag som har en direktavkastning om minst 3 % (2016E) (Filtrerat med EV/EBIT).


Avensia InXL introduce.se aktieanalys

Avensias VD Robin Gustafsson inleder först intervjun med att kort sammanfatta det första kvartalet under räkenskapsåret 2016. Därefter svarar han på frågor om vilken betydelse licensavtalet med "en av världens största handelskedjor" har för produkten Storefront, motivet bakom Storefronts breddning att även inkludera Dynamics NAV och berättar om de första kunderna utanför den privata sektorn och vilken potential Avensia ser i detta segment. Avslutningsvis berättar han om de kringtjänster bolaget erbjuder vid sidan av rena e-handelslösningar. Avensia handlas till 20,8x EV/EBIT 2016E. 


kontigo care logo

 

I torsdags publicerade vi en ny analys för Kontigo Care. Vi förväntar oss att bolagets omsättning hamnar på 2,1 MSEK detta år (2016E) samt 7,2 MSEK nästa år (2017E). EBIT-resultatet förväntas hamna på -16,8 MSEK (2016E) samt -13,5 MSEK (2017E). 


Swedencare

Swedencares VD Håkan Lagerberg berättar kort om bolaget och sin egen bakgrund. Han fortsätter med att förklara affärsmodellen och möjligheterna framgent med produktlanseringar och samarbeten. Håkan förklarar också hur de fortsatt ska hålla sina EBITDA-marginal, samt vad målsättningen är med den tillförda kassan.


Analytikerkommentarer

Följande bolag har denna vecka rapporterat Q1 & Q4. I samband med detta har ansvarig analytiker lämnat en kommentar för rapporten. Nedan finner ni utdrag från analytikerkommentarerna.

Ovanför utdragen finner ni även relevanta länkar till respektive bolag


Sectra - Q4-rapport - Analytikerkommentar - Intervju - Teknisk analys

''Överraskande stark EBIT-marginal om 18%, trots att Secure Communications fortsätter visa rörelseförlust. EPS/aktie ökade med 24% Y/Y under Q4, för helåret -1% Y/Y. EBIT/aktie ökade dock med 10% och Sectra klarade därmed tillväxtmålet för helåret. Stark orderingång om 448 MSEK (369), motsvarande en ökning om 21,5% Y/Y. På helåret minskade orderingången med 14,7% Y/Y men det var pga utmanande jämförelsesiffror. Vi ska dock komma ihåg att order levereras under en tidsperiod av 5-10 år varför enskilda kvartals orderingång inte slår igenom så stort på kort sikt.''

Aktien handlas till 23,1x EV/EBIT 2016E.

Sectra analys


Vitrolife - Förvärv - Analytikerkommentar - Intervju - Teknisk analys

''OCTAX har utvecklat och tillverkar det världsledande OCTAX Laser and Imaging Systems. MTG är exklusiv global distributör av OCTAX produkter samt agerar distributör i Tyskland, Österrike och Schweiz för IVF produkter från andra tillverkare. MTG utvecklar och marknadsför även ett eget sortiment av IVF produkter globalt, främst inom områdena cryo-förvaring, kvalitetskontroll och andrologi. Båda bolagens huvudkontor ligger i Bruckberg, Tyskland och bolagen har totalt cirka 30 medarbetare. Den konsoliderade nettoomsättningen för bolagen 2015 uppgick till 8,5 miljoner EUR (6,9). Det konsoliderade rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) för bolagen 2015 uppgick till 2,0 miljoner EUR (0,6). Den konsoliderade nettoomsättningen för bolagen under perioden januari - mars 2016 uppgick till 2,7 miljoner EUR (1,8). '' Vitrolife handlas till 52,5x P/E 2016E.


 

I onsdags publicerade vi en teknisk analys för Boule Diagnostics.

''Handeln i Boule Diagnostics har de senaste 12 månaderna skett åt sidledes. Aktien befinner sig just nu i en ackumulationsfas, ett utbrott uppåt respektive neråt kan utlösa starka rörelser åt respektive håll. Högpunkten för denna trendkanal noteras vid 98 kr samt 102 kr. Lågpunkten finner vi vid 62,50 kr. MA50 ser även ut att korsa MA200 i positiv trend, en fortsatt notering över 85 kr kan genera denna rörelse. Detta kommer indikera att den underliggande trenden är positiv. Aktien finner nu viktiga fib-motstånd runt 84-87 kr, en etablering över 87 kr i samband med en RSI-notering över 70 kommer genera ett utbrott uppåt, detta kan indikera att aktien är på väg upp för att testa motståndet vid 98 kr. En notering under 76 kr kan initiera en nedåtgående trend ner till 62,50 kr. Aktien finner även två viktiga fib-stöd vid 78 kr i form utav 38,2 % fib-nivån.''

Bolaget handlas till 12,4x EV/EBIT 2016E.

Boule analys


logo

Denna vecka publicerade vi en ny analys för Bayn Europe. Vi estimerar att bolagets omsättning hamnar på 4,9 MSEK detta år (2016E) samt 6,8 MSEK följande år (2017E). Bolaget förväntas presentera ett bruttoresultat om 3,0 MSEK detta år (2016E) samt 4,6 MSEK följande år (2017E).

Nedan finner du en Soundcloud länk till videointervjun med Bayn Europes VD Lucy Dahlgren. 


I onsdags publicerade vi en ny analys för Sectra. Vi estimerar att bolagets omsättning hamnar på 1 201 MSEK (2016/17E) samt 1 321 (2017/18E). Detta motsvarar en omsättningstillväxt om 11,8 % (16/17E) samt 10,0 % (17/18E). EBIT-resultatet förväntas hamna på 237,3 MSEK (16/17E) och 260,3 MSEK (17/18E).  Bolaget handlas till 29x P/E 2016E. 

Sectra


Magnolia Bostad introduce.se aktieanalys

Magnolia Bostads VD Fredrik Lidjan berättar kort om bolaget och sin egen bakgrund. Därefter sammanfattar han det första kvartalet och går in på hur Magnolias förädlingsprocess ser ut. Han förklarar hur utvecklingen av hyresrätter och bostadsrätter skiljer sig samt hur det sjunkande avkastningskravet för bostäder i storstadsregionerna påverkar.


Vi publicerade en ny analys i onsdags, vår analytiker estimerar att bolagets omsättning hamnar på 25,2 MUSD detta år (2016E) samt 26,3 MUSD nästa år (2017E). Vi förväntar oss även att bolaget presenterar ett EBIT-resultat om 2,8 MUSD (2016E) och 2,8 MUSD (2017E). Bolaget handlas till 9,4x Enterprise Value/Sales (EV/S) 2016E. 

Rusforest analys


Teknisk Analys

 

Vår tekniska analytiker tittade idag på Dow Jones Industrials, som nu handlas i en ackumulationsfas i samband med utlösta positiva formationer

(Klicka på bilden för en förstoring)

Dow Jones Analys DJI


Peter kommenterar

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker

Peter kommenterar är en ny artikelserie på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka heter artikeln: Ohälsosam snabb tillväxt


introduce.se aktieanalys remium

Nästa vecka har Remium Micro Cap-Dag. Glöm inte att anmäla er till detta. 


Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com